Шон Пен с Нобелова награда за мир

  • 26 април 2012 16:16

  • 1015
  • 2
Шон Пен с Нобелова награда за мир
©

Актьорът Шон Пен добави още една награда към своя актив. Този път тя не беше свързана с киното, а с една истинска, човешка кауза.

По повод Световната среща на Нобелови лауреати за мир, която се провежда в Чикаго, американецът получи приз за своята хуманитарна ангажираност към Хаити. Повече от две години след разрушителното земетресение, което удари страната, половин милион хаитянци все още живеят в лагери. Въпреки това те не спират да се борят за един по-добър живот.

След като прие наградата, актьорът се възползва от случая, за да отправи нов призив за помощ в полза на една от най- бедните страни на американския континент. За целта той е създал и неправителствена организация J/P Haitian Relief Organization, която да подпомага жителите на Хаити. Кино звездата покани всеки един,който има желание да помогне на тези достойни хора да го направи без колебание.

В речта си Шон Пен цитира великия Мартин Лутър Кинг с думите:" Може да се каже на един човек да се справи сам, но не може да му се каже да го направи бос." По този начин той изрази своето уважение към смелостта на Хаити да се справи самостоятелно, но засвидетелства своята подкрепа и искрено желание за съдействие. Той сподели, че усеща тази кауза много близка до сърцето си и ще бъде щастлив, ако делото му има последователи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1015 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
педерас миризлив

2012.04.27 | 14:27

1
Нагъл лицемер. Основал фирмичка и организация и вече големите награди.
January

2012.05.03 | 22:44

2
Kolko ste grubi,zlobni bulgarite,gledate samo ako mozete nesto da zavle4ete,zatova e mnogo trudno da se opravi taq darzava,ti stigni na Shaun Penn na nivoto s negoviq talant i dobrina i togava go sadi....

Добави коментар

Водещи новини