Повече от 39 милиона са вече случаите на заразени с коронавируса по света

  • 17 октомври 2020 06:27

  • 661
  • 0
Повече от 39 милиона са вече случаите на заразени с коронавируса по света
© Pixabay

Повече от 39 милиона души са случаите на заразени в цял свят с новия коронавирус, сочат данните на Ройтерс, цитирани от БТА. Починалите са 1 099 592. Заразата е обхванала над 210 страни и територии. На първите пет места по брой съобщени случаи са САЩ, Индия, Бразилия, Русия и Аржентина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По данни на американския университет "Джонс Хопкинс" в САЩ случаите на заразени с коронавируса са надхвърлили 8 милиона, предаде ДПА. Страната е на първо място и по смъртни случаи, свързани с вируса - около 218 000. В четвъртък новите случаи са били около 63 000 - най-големият брой от средата на април. Новите случаи сега са най-много в щатите от Средния Запад, включително Северна Дакота, Южна Дакота и Мисури.

Австрия въведе рестрикции за пристигащите от България

Рекорден брой новозаразени за 24 часа от началото на епидемията отбеляза вчера Испания - 15 186 потвърдени случая. Това не дава обаче коректна база за сравнение със ситуацията пред пролетта, тъй като напоследък в Испания се правят много повече тестове.

Процентът на хората с положителен резултат сега е сравнително висок - 11 на сто, съобщи здравното министерство в Мадрид. Броят на новозаразените на 100 000 човека за една седмица - водещ показател, по който се определя дали жителите на една страна могат да пътуват из Европа - в Испания е 133. За сравнение, в Германия той е 37.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини