Жертвите на COVID-19 по света вече са над 760 хиляди

  • 15 август 2020 19:46

  • 1065
  • 2
Жертвите на COVID-19 по света вече са над 760 хиляди
© Getty Images

Жертвите на коронавируса по света вече са над 760 хиляди. Потвърдените заразени са повече от 21 милиона.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Индия стана поредната страна, която обяви, че прави изпитания не на една, а на три ваксини против коронавируса и вече има план за разпространението им. Русия вече започна производството на ваксина.

1012 новозаразени и трима са починали от COVID-19 във Великобритания

Броени дни след като Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 обяви, че Русия е регистрирала първата в света ваксина срещу COVID-19 производството вече започна, съобщава Нова телевизия.

Мнозина чуждестранни учени обаче се питат дали Москва не поставя националния престиж пред сигурната наука и безопасността. Скептично настроените към руската ваксина с името “Спутник В” смятат, че при разработването ѝ са пропуснати важни етапи и може да не е спазен традиционния клиничен протокол.

Заради увеличението на новозаразените с COVID-19, Лондон въведе от тази нощ 14-дневна карантина за идващите от няколко страни, включително Франция и Нидерландия. Решението на Даунинг стрийт изненада неприятно хиляди британци, избрали да почиват във Франция. 160 хиляди поданици на нейно величество трябваше да променят плановете си и да се приберат предсрочно, за да избегнат 14-дневната карантина.

Билетите за петъчните влакове Евростар бяха разпродадени, цените за самолетите се повишиха, а фериботите увеличиха капацитета си. „Трябваше да се върнем в понеделник. Видяхме новината снощи и решихме спешно да си купим билет, струваше ми 200 паунда”, казва Рики Отън.

Русия започна производството на ваксината срещу COVID-19.

„Когато видях новината бях шокиран. Гледах, четях и четях отново и не можех да проумея защо карантината започва в четири през нощта в събота. Ако положението е лошо, защо не е я въведат веднага? Пълен безпорядък! Трябваше да карам 11 часа, за да не трябва да съм под карантина”, разказва Джон.

Лондон въвежда мярката, защото заразените във Франция, Нидерландия, Малта и Монако са над 20 на 100 хиляди за последната седмица.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1065 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гоньо караманчов

2020.08.15 | 23:02

2
от глад са умряли милиони за 8 месеца, що не се споменава никъде това??
Бай Васо Сърбеца

2020.08.15 | 20:58

1
НИКОЙ ГО НЕ ВЕРВА ТВА, тва са старци, пътници така или иначе, просто междудругото са били болни от ковид!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини