Планетата на маймуните или Повелителят на мухите?

  • 14 август 2020 13:36

  • 4828
  • 0
Планетата на маймуните или Повелителят на мухите?
© Wikimedia/ колаж: Novini.bg

Явно е било неизбежно, колкото повече човечеството напредне в познанията си, толкова повече масата от него да затъпее. 

Преди десетилетия нямаше как да се сетим за този ефект, но—като се замисли човек—е много логичен: една част от човечеството е умна, създава уникални подобрения в живота на останалите, съответно останалите престават да се стараят да правят каквото и да било, защото им е лесно. И затъпяват. Деволюция. 

Имаме телефони, които не знаем как работят, но ни е лесно да ползваме. Имаме компютри, които не знаем как работят, но можем да правим всичко през тях. Имаме лекарства за болести, които ни се струват маловажни, но преди са убивали хора с милиони. Имаме неща, които приемаме за ежедневие, а те са плод на ужасно много усилия и труд. Но на масата, която само консумира, а на умните хора. Това са две много различни неща. 

Трудните времена раждат силни хора, силните хора правят времената лесни, лесните времена раждат слаби хора. 

Имаме цялото знание на света в джоба си, но именно сега се развиват секти, култове, конспирации, вярванията във вещерски конспирации и сенчести структури от Ада, които властват чрез тайни общества, инфилтрирани в правителствата. И, за да не ни е скучно, си обясняваме, че Земята НЕ Е плоска, а ваксините са жизненоважни и спасяват, а не убиват. Обясняваме си, че еволюцията на видовете е това, което стои зад развитието на хора и животни, а не междупланетарно кръстосване на извънземни. 

Смятате, че този проблем е далеч от България и трябва да плаши повече САЩ? Добре, ама ние така и за расизма мислехме, пък то…

За мое… за наше огромно съжаление, плоскоземците се навъдиха и тук. Тези, дето вярват, че Земята е плоска. Което е показателно и говори, че първата стъпка е направена. Спомнете си и онези, които вярват, че Бил Гейтс ще ги чипира с ваксини през носа. ТЕ СА ТУК! Сред нас! 

Вицепрезидентът на САЩ Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и с членове на спецчастите от Броуард, Флорида, ноември 2018 г. На снимката се вижда единият от тях с отличителното лого на сектата QAnon… Самият Пенс е споделил снимката в Twitter, след което веднага я е изтрил, а после подменил с друга… Тогава все още не така опасни и многобройни, днес QAnon са инфилтрирани навсякъде в обществото на САЩ и дейно участват в пропаганда в предизборните кампании на Тръмп. Снимка: Wikimedia 

 

Нови секти, като QAnon, се появяват доста често. Това е движение от крайно-десни (политически-коректното название на фашистите) глупаци, които вярват, че има дълбок заговор от сенчести структури, срещу президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Всички дълбоко-тревожни решения на оранжевия мъпет, игнорирането на факта, че Путин е плащал на наемници в Афганистан да убиват американски войници, а оранжевият мъпет в Белия дом си трае и до ден днешен, фактът, че игнорира COVID-19 и с това коства смъртта на 160 000 (засега) американци, фактът, че биографията му е преплетена с мафиотски босове, педофили и всякаква престъпна измет… 

… не тревожи неговите последователи, поради простата причина, че те приписват всичко това на „лошите“, които умишлено го клеветят. 

По тяхната логика, каквото и лошо да направи той, те ще го отрекат като фалшификация. 

Ексадвокат на Тръмп разкри мръсни тайни

Като се замисли човек, това е най-съвършената система за контрол на тълпата.

Но ти трябва едно много важно… най-важно условие – тълпата да е по-тъпа от гъба. 

Ето затова се създават тонове дезинформация и сайтове, вестници, брошури, предавания и какво ли още не, което да затъпява, затъпява, затъпява хората до безкрай. 

Пропагандата работи с на пръв поглед неописуемо тъпи номера и човек си казва: „е, как може да вярват на това?!“

Не им трябва всички да повярват отведнъж. Трябва им да имат много платформи за повтаряне на измислицата, за да може малко по-умните (но все пак не особено умните) да си кажат: „хм… щом толкова много хора го повтарят, значи…“ 

След това някой да започне да се „съмнява“ на висок глас: „абе, няма дим без огън…“ 

Всъщност, истината е, че има. Казва се „димка“ и чудесно пасва на метафората тук. 

„Няма дим без огън“ е формулата, по която работят всички сайтове за фалшиви новини. Повтори лъжата 1000 пъти все някой ще каже, че нямало дим без огън. 

И ето ТАКА се раждат съвременните култове, секти и мозъчни клизми, които довеждат и задържат малоумниците на власт. 

Единственото оръжие срещу тях е личният избор за информационна хигиена. Казвал съм го много пъти, но се чувствам длъжен да го повтарям, докато трябва: когато нещо е прекалено хубаво, за да е истина, не му вярвай – не е истина. Ако е прекалено скандално, значи е раздухано. Ако те дразни прекалено много, значи умишлено е направено така, че да те дразни, за да те накара да се присламчиш към някой, който уж има решение за проблема. Наблюдавай внимателно – сайтовете, които особено много те плашат с определени неща, ВИНАГИ някъде там в съдържанието си крият някаква политическа или обществена фигура, която възхваляват и представят като „спасител“. Помисли дали е случайно. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
4828 0

Свързани новини

Водещи новини