СЗО: Действахме бързо и решително в кризата с новия коронавирус

  • 29 април 2020 21:08

  • 1496
  • 5
СЗО: Действахме бързо и решително в кризата с новия коронавирус
© Getty Images/Guliver

Шефът на Световната здравна организация защити реакцията й в контекста на новия коронавирус, като заяви, че СЗО е действала бързо и решително, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

През последните седмици здравната агенция на ООН е подложена на растящи критики, особено от най-големия си донор САЩ, които спряха вноските си.

СЗО с мрачно предупреждение за пандемията от коронавирус

"От самото начало СЗО действаше бързо и решително в отговора си, за да предупреди света. Бихме тревога отрано и я бихме често", каза генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Той заяви, че през последните месеци СЗО е обучила 2,3 милиона здравни работници, доставила е милиони тестове и дори е донесла "музика и смях" чрез телекаст с попзвездата Лейди ГагаЛейди Гага Стефани Джоан Анджелина Джерманота Лейди Гага (Lady Gaga) е американска певица, родена в Ню Йорк, в.

Водещият експерт на СЗО за извънредни ситуации Майк Райън съобщи, че агенцията планира голямо увеличение на доставката на тестове за по-бедни страни в близките седмици. Райън отказа коментар на съобщенията, че лекарството ремдесивир може да помогне за лекуване на COVID-19, а заяви, че е нужна повече информация.

"Не бих искал да коментирам конкретно това, защото не съм се запознал подробно с тези публикации", каза той. "Водят се контролни изпитания във Великобритания и САЩ. Ремдесивир е едно от проучваните лекарства в много от тях. Така че мисля, че ще появи допълнителна информация. Но се надяваме това лекарство и други лекарства да се окажат полезни в лечението на COVID-19", каза Райън.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1496 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
mami

2020.04.29 | 21:55

5
(СЗО) Най голямата измама! Гледате ли предаването Лице в лице,какво каза Др. Първанова за пандемия а от свински грип
111 по свобода на словото - БГ

2020.04.29 | 21:48

4
Къде изчезна същата статия в раздела "КоментарНО"? Уж давате думата на хората, пък после триете статиите си. Май не ви дреме какво коментират хората.
РР

2020.04.29 | 21:33

3
Алчните ви души ще ви погубят

2020.04.29 | 21:26

2
От този лъжлив корумпиран мангал по-лъжливи са само брадатите ислямисти. Тръмп добре го начука на СЗО като и спря кранчето с парите.

2020.04.29 | 21:22

1
СЗО сте мръсни Илюминати. Измислихте тази пандемия за да съсипете човечеството.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини