Евробанкнотите не пренасят COVID-19

  • 29 април 2020 06:56

  • 2297
  • 0
 Евробанкнотите не пренасят COVID-19
© Pixabay

Фабио Панета, който е известен италиански икономист заяви, че евробанкнотите не представляват особен риск за заразяване с коронавирус при докосване, съобщи вестник Il Messaggero.

Членът на Изпълнителния комитет на Европейската централна банка представи резултатите от редица независими проучвания на европейските лаборатории, според които коронавирусът оцелява много по-добре на плоски повърхности, изработени от стомана и метал, отколкото на порест материал на базата на памук.По думите му евробанкнотите са именно такива - отпечатани върху чиста хартия от памучни влакна.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Починалите от COVID-19 американци вече са повече от тези, загинали във войната във Виетнам

Изданието цитира Панета, който казва: "Въз основа на съвкупността от наличните данни може да се каже, че банкнотите не представляват особен риск от гледна точка на инфекцията, особено в сравнение с други предмети от други материали, на повърхността на които вирусът оцелява много по-дълго."

Експертът посочва, че коронавирусът издържа на други повърхности от "10 до 100 пъти" по-дълго, отколкото на евробанкнотите. По-рано беше съобщено, че коронавирусът може да се запази на различни повърхности, включително пластмаса и асфалт от три до четири дни. Данните за температурите, които унищожават вируса все още противоречиви.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини