Фармацевтичната промишленост не може да покрие търсенето на тестове за коронавирус

  • 19 март 2020 20:23

  • 896
  • 1
Фармацевтичната промишленост не може да покрие търсенето на тестове за коронавирус
© gettyimages

Фармацевтичната индустрия не може да предостави достатъчно диагностични комплекти за новия коронавирус, за да отговори на препоръката на Световната здравна организация за мащабно използване на тестове.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Това заяви днес главният изпълнителен директор на компанията Рош (Roche) Северин Шван, цитиран от ДПА. Индустрията увеличава производството, но търсенето продължава да превишава силно предлагането, каза Шван на брифинг на Международната федерация на фармацевтичните производители и асоциации (IFPMA).

Броят на починалите от коронавируса в Италия надхвърли този в Китай

Поради тази причина тестове трябва да се използват най-вече за високорискови пациенти и за тези, които показват симптоми на вирусно заболяване Ковид-19, допълни той. В момента просто не е възможно широкото използване на тестове, подчерта Шван, предаде БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време: 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
896 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.19 | 21:39

1
:O А стига бе... сериозно ли няма? Ми една тъпа идея от един прост гражданин... така както намерихте компанията сътворила тестовете отчитащи пушили "дрогираните" седмици напред шофъори... що пак не им платим за да направят същите устройства и за тестове на корона... ще ги дадем на "работливите" полицаи и който е болен и се разхожда свободно следователно ще бъде съден? Ко ще кажете, а? Депутатчетата, харесва ли ви тази идея за лесни пари, глоби и съответно отчитане на дейност в държавата? Пък после пак ще обвиним докторите, че за работата си нестават...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини