Увеличават се случаите на COVID-19 в цял свят

  • 08 март 2020 07:46

  • 3595
  • 4
Увеличават се случаите на COVID-19 в цял свят
© Getty Images/Guliver

Здравната комисия в Китай съобщи, че за вчерашния ден в страната е имало 44 нови случая на заразяване с COVID-19, което означава спад спрямо 99-те случая предишния ден, предаде Ройтерс. С това общият брой на потвърдените случаи достига 80 695.

Властите съобщиха и за 27 нови смъртни случая, спрямо 28 предишния ден. Всички загинали са живеели в централната провинция Хубей, епицентър на епидемията. Общо броят на загиналите в Китай е 3097 души.

Разпространението на новия коронавирус се ускорява

Южна Корея съобщи за 93 нови случая на заразяване вчера, с което броят на заразените в страната достигна 7134, предаде агенция Йонхап, като цитира представители на здравните власти. Това е по-малко от предишния ден, но представителите на здравните власти уточняват, че броят може да се промени след обработването на нови тестове.

Броят на заразените с коронавируса в Норвегия достигна 147. Вчера бяха потвърдени още 34 случая. Всички заразени се намират под домашна карантина.

Броят на заразените във Великобритания достигна 209 души, предаде Ройтерс, цитирайки данни на здравното министерство. Досега в страната са починали двама пациенти, дали положителни проби за коронавируса.

Три случая на зараза с новия коронавирус бяха установени в долната камара на френския парламент, предаде Франс прес.

Три случая на зараза с новия коронавирус бяха установени в долната камара на френския парламент

Заразени са двама депутати и един служител. Двамата депутати са в болница. Състоянието им е стабилно. Шест души, сред които петима депутати и един служител на долната камара, са под наблюдение, за да се установи източникът на заразата. Съгласно предварително установената програма на парламента от днес до 22 март той е във ваканция, така че броят на хората в сградата ще бъде силно намален. Във Франция има 11 смъртни случая на хора, които бяха заразени с новия коронавирус.

Tурчин във Франция почина от коронавирус

Здравното министерство на Египет потвърди, че вече 45 от общо над 150 туристи на круизен кораб по река Нил са дали положителни тестове за коронавируса, предаде Асошиейтед прес. Преди това турист от тайванско-американски произход, пътувал със същия кораб, е бил тестван положително при завръщането си в Тайван. Световната здравна организация информирала египетските власти и те проверили всеки от пътниците. Здравните власти установили, че 12 души от екипажа са заразени с бързо разпространяващия се вирус, но не са проявявали симптоми. Те са изолирани в болница на северното крайбрежие на Египет. Пътниците - включително американци, французи и други чужденци - били поставени под карантина в очакване на резултатите от тестовете.

Положителни са тестовете за коронавирус на 45 от пътниците на круизен кораб в Египет

Първи случай на заразяване с коронавируса беше регистриран в Молдова, предаде агенция ТАСС. 48-годишната пациентка е пристигнала в Кишинев от италианския град Болоня, съобщи молдовското министерство на здравеопазването. Тя веднага е била приета в болница, защото страда от захарен диабет, затлъстяване и високо кръвно. Състоянието й се оценява като тежко. Пациентката е приета с висока температура, кашлица и остра дихателна недостатъчност. Молдовското министерство на здравеопазването призовава всички пътували със същия самолет да останат по домовете си и да информират семейния си лекар.

Първи случай на новия коронавирус беше регистриран и в Парагвай, предадоха Франс прес и ТАСС.

64-годишен мъж от Буенос Айрес стана първата жертва на коронавируса в Латинска Америка. Мъжът се почувствал зле три дни след връщането си от Европа, на 28 февруари. Той вече страдал от диабет, високо кръвно, хроничен бронхит и нарушения в работата на бъбреците, предаде ДПА, цитирайки информация на аржентинското здравно министерство.

Вчера станаха ясни и нови случаи на заразени в Северна Македония, Румъния и Чехия, допълва БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
3595 4

Коментари 4

Добави коментар
Ивайло

2020.03.08 | 08:52

1

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

2020.03.08 | 11:45

4

А НЕ КАТО РАЗЕДИНИТЕЛЯ РАДЕВ КОЙТО НЕ ЗАЧИТА ПРЕПОРЪКИТЕ И ИЗЛЪГА ХОРАТА НА 03.03.!

123

2020.03.08 | 09:29

2

Този вирус се разпространява изкуствено.

2020.03.08 | 11:44

3

Рептилите или сивите извънземни го разпространяват ?

Добави коментар

Водещи новини