Климатичната криза е най-голямата глобална заплаха от Втората световна война насам

  • 09 декември 2019 21:16

  • 2308
  • 2
Климатичната криза е най-голямата глобална заплаха от Втората световна война насам
© pixabay

Глобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на човешките права, каквито светът не е виждал от зверствата през 40-те години на 20 век. Това заяви върховният комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет на срещата на върха за климата в Мадрид, предаде БТА.

Никоя страна няма да бъде подмината от извънредното климатично положение, каза тя в началото на втората седмица на форума на световната организация. Бачелет допълни, че правото на живот, здраве, храна, вода, подслон и развитие вече са засегнати от климатичните промени.

Протест в Мадрид: "Политици, Земята умира"

"Сред многото предизвикателства за човешките права през първите две десетилетия на 21 век, извънредното климатично положение в света представлява може би най-голямата гобална заплаха за човешките права от Втората световна война насам", заяви Бачелет.

По думите ѝ светът трябва да благодари на "всички тези милиони деца, тийнейджъри и младежи, които се опълчват и заявяват гласно позициите си" за тази криза.

Грета Тунберг: Децата, засегнати днес от климатичните промени, трябва да бъдат чути

По-рано днес младата екоактивистка Грета Тунберг призова медиите по света да не се фойкусират върху нея, а върху тези, които вече са засегнати от климатичните промени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2308 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
nina

2019.12.09 | 21:47

1

XAARP NA ALIASKA E PRICHINATA ZA KLIMATICHNITE PROMENI YMISHLENO VAZDEISTVAT NA ATMOSFERATA I YNISHTOJAVAT SATVORENIETO NA BOGA PARI I VLAST DO NAMALIAVANE NA NASELENIETO NA ZEMIATA TOVA E YMISHLENO

нинче,

2019.12.09 | 22:04

2

хапчетата /или водката.../

Добави коментар

Водещи новини