Ангела Меркел призова за спешни мерки срещу климатичните промени

  • 31 декември 2019 11:19

  • 329
  • 5
Ангела Меркел призова за спешни мерки срещу климатичните промени
© Getty Images/Guliver

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви в Новогодишното си послание, че се бори с климатичните промени с всички сили, за да могат бъдещите поколения да живеят в мир и просперитет, предаде Ройтерс.

,,Глобалното затопляне е реалност. То ни заплашва'', се казва в записаната новогодишна реч на Меркел, която ще бъде излъчена по електронните медии тази вечер.

Покачването на световните температури и проблемите, предизвикани от глобалното затопляне, са плод на човешката дейност, добавя тя и припомни някои от мерките, предприети от нейното правителство за борба с климатичните промени, включително по-високи цени за емисиите на въглероден диоксид в транспортния сектор и за отопление, както и понижението на ДДС за железопътните билети за далечни разстояния.

,,Ние трябва да направим всичко, което е в човешките възможности, за да преодолеем това предизвикателство. Това все още е възможно'', посочва Меркел.

,,Аз съм на 65 години - възраст, на която няма лично да изпитам всички последствия на климатичните промени, които ще настъпят, ако политиците не действат. Но нашите деца и внуци ще трябва да живеят с последствията от това, което ние правим или се въздържаме да правим днес. Ето защо полагам всичките си сили за това Германия да даде своя принос - екологичен, икономически, социален - за поставяне на климатичните промени под контрол'', обясни още канцлерът на Германия.

Меркел призовава германците да мислят държавнически за справяне с тези последствия.

,,За тази цел повече от всякога ни е необходима смелост да мислим по нов начин, сила да изоставим утъпканите пътеки, воля да опитаме нови неща и решимост да действаме бързо, с убеждението, че необикновеното може да донесе успех и трябва да донесе успех, за да може днешното поколение млади хора и техните потомци все пак да е в състояние да живее добре на тази Земя'', подчертава тя.

Грета Тунберг: Климатичните промени са екзистенциално извънредно положение

За разлика от миналата година тазгодишното ѝ новогодишно послание не споменава за вътрешните напрежения в нейното коалиционно правителство, съставено от десноцентристкия Християндемократически съюз и левоцентристката Социалдемократическа партия. Все още не е сигурно, че коалицията ще просъществува до края на парламентарния мандат, изтичащ през 2012 г, отбелязва Асошиейтед прес.

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се обаче посочи необходимостта да бъдат защитавани органите на местната власт и "всички хора в нашата страна от омразата, враждебността и насилието" и да се води борба "срещу расизма и антисемитизма". В тази връзка АП припомня, че през тази година бе убит провинциалният държавен служител Валтер Любке, член на партията на Меркел, който активно подкрепяше нейната политика на отворени врати за бежанците през бурната 2015 г.

БТА
329 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
кокиче

2019.12.31 | 17:31

5

тая докара циганските динозаври в европа сега се загрижила за земята мама и суха...

2019.12.31 | 16:44

4

arabski hemafrodit tvoite problem sa arabskite manafi koito prevzemat darjavatav ti a klimata e izmislen ot teb I pederasat makron za da si iztrivate osranite zadnici

2019.12.31 | 16:42

3

Тая ми се струва, че е майка на онова малоумнотото дете-аутисче, което идиотите го направиха “личност на годината”.

циониската свиня

2019.12.31 | 11:38

2

да вземе спешни мерки за циганите и негрите със който ,напълни Германия по план на масонската еврейска мафия.

тази

2019.12.31 | 11:26

1

тази си има началници глобалисти. да не забравяме от какво котило е.

Добави коментар

Водещи новини