Япония, Филипините и Германия - най-засегнати от екстремното време през 2018 г.

Япония, Филипините и Германия са били най-засегнати от свързаните с климатични промени екстремни метеорологични събития миналата година, се казва в доклад, цитиран от Франс прес и ДПА. Той показва, че и богатите,, и бедните страни не са успели да ги избегнат.

Наводнения вследствие на проливни дъждове, две суши и най-силният тайфун в Япония от четвърт век предизвикаха стотици смъртни случаи в страната, а хиляди останаха без подслон, докато причинените щети са за над 35 милиарда долара, показва изследването на "Джърмануоч".

Тайфунът Мангхут опустоши Филипините през септември м.г., като накара четвърт милион души да се преместят и предизвика образуването на смъртоносни свлачища.

Увеличава се броят на жертвите на тайфуна във Филипините

В Германия продължителната гореща вълна през лятото и сушата предизвикаха 1250 случая на преждевременна смърт и причиниха щети за 5 милиарда долара. Това показва, че дори най-богатите страни не могат да избегнат свързаните с климатични промени екстремни метеорологични събития. "Науката потвърди връзката между климатичните промени и честотата на екстремните температури", отбеляза Лаура Шефер, която работи за "Джърмануоч".

След Япония, Филипините и Германия, най-засегнати от екстремни горещини и наводнения през 2018 г. са били Индия и Мадагаскар.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет