Никола Саркози: Западът залязва

  • 28 ноември 2019 12:06

  • 2722
  • 8
Никола Саркози: Западът залязва
© Getty (архив)

Западът е пред своя залез, това мнение е изразил Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, предаде газета.ру.

Бившият френски президент в обширно интервю пред испанското издание "Мундо" е заявил, че през последно време в много западни държави са се усещали упадък и криза. "Кризата на традиционните консервативни и либерални партии е криза и на демокрацията. Тя е и предвестник на залеза Запада", е казал експрезидентът.

Френският Касационен съд потвърди даването на ход на съдебно дело срещу Саркози

По думите на Саркози упадъкът на Европа е бил свързан и с радикални промени в глобален мащаб. "Центърът на света се е преместил. Старият континент и Америка вече не са стожерът на Земята. Той се е преместил на Изток. От приблизително седемте милиарда обитатели на нашата планета почти половината живеят в Азия. В централната част на Европа хората са около 800 млн. души", е посочил той.

Политикът още е казал, че залезът на Европа е почти  неизбежен и за това ще допринесат и вътрешни проблеми. "Европейският съюз е раздиран от разногласия. Трудно е 27-те да намерят общ език", е заявил още бившият стопанинът на Елисейския дворец от 2017 до 2012 г.

Никола Саркози в Москва: Винаги съм бил приятел с Владимир Путин

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2722 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.11.28 | 13:39

5

Цървули!!!Французите винаги са били по драмите!!!Запада преживява преход от отиващата си либерална система към едно по-дясно ориентирано социално устройство!!!Тръмп е президент на САЩ именно защото на белите,работещи и плащащи данъци хора им писна да издържат разни мързеливи маймуняци!!!В Европа както винаги нещата стават по-бавно,заради окопалата се корумпирана евроолигархия,но промяната е неизбежна и необратима!!!Залязва либертариантският идеал за глобална циганска кочина,но това само ще укрепи Запада!!!Ура и Слава!!!

2019.11.29 | 17:34

8

Ей negaл миризлив, ти мислиш като канибалите Путин, Си, Ким и всички противници на либерализма. Думата либерализъм, произлиза от латинската дума за свобода--Либертас. Свободните хора ли са проблемът на човечеството, бе цървули балкански!? Ами бъди роб, "нелиберален". То от векове му е пред очите, че най- либералните държави са с най- висок стандарт, ама то си иска сталинизъм и робство говедото. Една държава ми посочи, която не е либерална и хората искат да отидат да живеят и работят там. Ще ти отнеме бая време според мен, щото такива май няма.
Ура и слава, робе!!!

2019.11.29 | 13:40

7

То и в България вече масово наблюдавам бели български млади момичета хванати под ръка, прегърнати и дори целуващи се по пейки с млади цигани! ФАКТ Е и все по-масово вече!!!!!!!

tyj

2019.11.28 | 15:15

6

тъй ще е с еврогейските ценности.

2019.11.28 | 13:32

4

Такива, като вас духовни дегенерати (първите двама коментатори), са причината за упадъка на САЩ, Англия и Запада!

2019.11.28 | 13:27

3

В Швеция вече има клиника и за изнасилени мъже. Направете си сметка що за малоумници виреят в такива държави.

2019.11.28 | 12:55

1

Саркози изглежда разумен човек. Левите екстремисти размножиха негрите в Африка и Южна Азия и още ги превозват през Южна Европа към Западна. Негрите и мюсюлманите чукат жените на бившите колонизатори и им правят деца, а белите мъже там са набутани в миша дупка. Наричат го "етнически мир" и "политкоректност".

2019.11.28 | 13:00

2

А Макрон като другите празноглави папагали повтаря, че българи и украинци му съсипват Францията и че предпочита котдивоарци и гвинейци. Такива нации са обречени, защото си внасят диваци от Африка да им чукат жените.

Добави коментар

Водещи новини