The Simpsons предрекоха Грета

  • 11 ноември 2019 16:35

  • 3751
  • 0
The Simpsons предрекоха Грета
© Getty/Fox

Мина малко повече от седмица от края на „Избори за кметове“ епизод II, а народният гений роди множество бисери. Но…

… зарежи народния гений, виж държавния: 

Горанов: „Загубихме там, където не победихме“.

Че…

#КоеНеЕТака ???

Човек би решил, че има някакво насищане и достигане на лимит от „мисъл“.

Но… има и още:

„Горанов: За да има по-високи пенсии, трябва да има по-високи заплати“.

Горанов: За да има по-високи пенсии, трябва да има по-високи заплати

 

Също така, уважаеми зрители, слънцето изгрява от Изток, предимно сутрин. Ето – аз също обичам да съм неоспоримо прав. 

Да видим какво още ни/ви държа вниманието през тази – така наситена със събития и мисли седмица, която се изтърколи: 

***

Един поп получи зелена светлина от съда да си прати неваксинираното дете при другите – ваксинираните, и така да подсили (вероятно) вярата на останалите родители, които (сто на сто) са преоткрили молитвите. Най-вече  молитвите за здравето на собствените си деца, защото всички учени и лекари предупредиха, че неваксинираните свалят общия имунитет и представляват заплаха за всички останали деца. 

Не съм гинеколог, мà мога да погледна…

Писали сме вече за тази щуротия, така че не ни остава много поле за коментар, освен може би да се помолим и ние – попът да не реши да подеме акция и срещу миенето на ръцете, например. Или да не намери връзка между слагането на коланите в колата и разпространението на гейщина, да речем. Защото, очевидно съдът се съгласява с каквото там му хрумне в момента и го подкрепя. 

Щом Иисус те пази, нямаш грижа; ама… виж сà – другите деца може да си имат родители от тия… гадните, сещаш ли се, неверниците. Тях какво да ги правим? Ама нищо де, не ги мисли тях, те да си боледуват, щом така и така са от сбъркани семейства. А… сетих се да питам: възможно ли е (просто ми хрумна сега… така), възможно ли е Иисус да те пази, пращайки ти ваксини и лекари, а не – както много „вярващи“ и попове си представят – с фокуси и магии? Макар че фокусите и магиите доста владеят въображението. Ето, например: Проповедта на планината в Новия Завет е доста пренебрегвана от пиар гледна точка, щото в нея се говори за истинската вяра, но пък номерът с хлябовете и рибите, дето нахранили тълпата, се разказва наляво и надясно, защото… ами защото, каквото и да си говорим – драгият зрител обича трикове и не ще така да му се говори за вяра, добро, любов, ако не е подплатено с нещо по-така… по-„специални ефекти, тва-онва, а-у“. 

***

Есента е меланхоличен и романтичен сезон… Любовта витае из въздуха. 
Но също така и грипът. Мий си ръцете!
 

***

Учени от цял свят ни предупредиха, че тоя път сме о**али нещата необратимо и май не е зле, може би, да послушаме оня поп и да не си ваксинираме децата, че да понамалим малко населението на Земята – че човечеството се е превърнало в някакъв вирус самото то.

М-м... да, я по-добре не се ваксинирайте. 

Учени от цял свят обявиха "код червено" за планетата

***

Докато сме на темата – знаете ли, че The Simpsons са предрекли речта на Грета мнооооооого преди да сме чули за Грета.

Getty/Fox

Но пък за The Simpsons знаем, че са предрекли мнооооооого други неща, като например превръщането на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския от частен проблем на обществото в държавен проблем на обществото (че и на света) – тоест – изборът му за президент. 

***

Един Малинов дни наред се разхождаше по ТВ студия, беше главен герой къде ли не, докато карачите на влака, достолепните иначе държавни мъже в България, замечтано гледаха на другата страна и мълчаха замислено. Както казахме – есен е, меланхолично е. 

Малинов е обвиненият в шпионаж в полза на Русия, ако се чудите кой е тоя Малинов. Оня същият е, да. Той говори, те мълчат. 

Малинов: Разговарях с Путин 5-6 минути

Дори го извикаха в Русия да му връчат… Путин лично да му връчи медал. Сà, по принцип шпионите навсякъде (даже и в Русия, ако щеш вярвай) ги награждават на тайни церемонии, освен, ако…

… човек би си помислил, че е нарочно това публично награждаване, „демонстрация“ би казал някой. Че даже и ни предупредиха да не му правим проблеми на човека, че можело да има… как беше? – „последици“. Цитирам: 

„[…]признание на усилията на господин Малинов, които той полага за развитието на българско-руските отношения и за единството на руския свят[…]“

Шпионажът, тавариши, ако не знаете, е развитие на българо-руските отношения, а вие – българите, може и да не сте разбрали, но сте част от руския свят, за чието единство се работи. Има и още:

„[…]Евентуални действия срещу Малинов надали ще останат без последици, които надали ще бъдат позитивни за българската страна", категоричен е бил Песков”. 

Стана ли ви студено?

Русия: Евентуално преследване на лидера на българските "Русофили" ще има последици

А как въобще пътува зад граница един обвинен в шпионаж човек и кой/как/защо го е пуснал – е отвъд възможностите ми да проумея. 

Ииии… Много ще е интересна планираната визита на Путин – като дойде, всички ще се правят, че нищо не се е случило, а усмивката на Мона Лиза, която е вечно на лицето на Вова, ще има мноооого специално значение май. 

***

Синът на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския - Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Младши (не знаехте, че така се казва, признайте си… но сте изумени от изобретателността на Дони, нали?), е издал книга, в която громи либералите и ги обвинява в нещо като световен заговор (както виждате „изобретателността“ и „иновативните“ идеи се предават наследствено там). 

Getty

 

Група майтапчии обаче решиха набързо да сменят обложката на скъпарското издание с нова, на която вместо оригиналното заглавие: „Отприщени: как лявото живее от омразата и иска да ни накара да мълчим“ има ново заглавие, което е: „Тати, моля те обичай ме: Как всичко, което правя, е, за да се опитам да спечеля любовта на баща си“. 

Номерът е станал в книжарница на Barnes and Noble в Ню Йорк. 

#КоеНеЕТака ???

***

Ако имате усещането, че хората, в чиито ръце сте поверили живота си, напоследък не блестят с добри идеи, не се притеснявайте, все пак ето така е изглеждал един от прототипите за колани в автомобилите, преди на някой все пак да му дойде акълът в главата и да се откаже от тая идея:

***

И за финал – ето ви една финландка, която живее като вампир. 

Лека вечер!

Финландка живее като вампир, подушва кръв отдалеч

Последвайте канала на

Александър Томов
3751 0

Свързани новини

Водещи новини