В телефонен разговор Путин и Макрон са обсъдили резултатите от срещата на високо равнище Русия-Африка

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През и френският му колега Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на са разговаряли днес по телефона. Двамата са обсъдили резултатите от завършилата среща на високо равнище Русия-Африка, която се проведе в Сочи, както и руско-турските договорености за Северна Сирия, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от БТА.

"Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През разказа за резултатите от току-що завършилата в Сочи среща на високо равнище Русия-Африка, подчертавайки, че участниците са изразили желание за укрепване на многоплановото сътрудничество на взаимноизгодна и взаимноуважителна основа", се посочва в комюникето.

"Подчертано беше, че решенията, вписани в съгласувания на срещата меморандум за взаимно разбирателство, отчитат интересите на всички страни, допринасят за възстановяването на суверенитета и териториалната цялост на Сирия. Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на е оценил положително постигнатите договорености между Русия и Турция", се допълва в съобщението.

Събеседниците се отбелязали в разговора си, състоял се по предварителна уговорка, че мерките в меморандума от Сочи са добра основа за стабилизиране на обстановката в района на източния бряг на река Ефрат и като цяло ще съдействат за намирането на изход от сирийската криза. Според информацията на пресслужбата на Кремъл Путин и Макрон са изразили надежда, че насроченото за 30 октомври в Женева първо заседанието на сирийския Конституционен комитет ще премине в конструктивен дух и ще бъде резултатно. Путин и Макрон са обсъдили и някои въпроси от руско-френските отношения и са се договорили да продължат контактите на различни равнища, пише още в комюникето.

Коментари

  1. 2019.10.27 | 14:31

    Страхлив Микрон.....Страхлива Европа....

  2. 2019.10.27 | 09:03

    И коя баба пуши нервно в кабинката на "локомотива" на Европа?)))

  3. 2019.10.26 | 20:00

    Соросоидите да отговорят кой е в изолация?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет