Владимир Путин: Бойците на ИД, пленени от кюрди, може да избягат заради турската операция в Сирия

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През предупреди днес, че бойците на "Ислямска държава" (ИД), държани в плен от кюрдските сили в Североизточна Сирия, може да избягат вследствие на турската военна операция в региона, предаде Ройтерс.

В изявление пред срещата на върха на Общността на независимите държави (ОНД) в Ашхабад Путин каза, че заради навлизането на турската армия в региона кюрдите изоставят лагерите със задържаните джихадисти, които просто могат да се разбягат". "Не съм сигурен дали турската армия ще може - и колко бързо - да вземе това под контрол", каза той. Путин добави, че по данни на руското военно разузнаване става дума за стотици и хиляди бойци от ИД, което е реална заплаха не само за Сирия, но и за Иран и други държави.

Руският държавен глава изрази също съмнение, че сирийската правителствена армия ще съумее бързо да установи контрол върху центровете за задържане на джихадисти. Той прикани страните от ОНД да мобилизират разузнавателните си ресурси за отразяване на тази заплаха.

В речта си пред форума Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През се спря и на темата за ракетите за среден и малък обсег. По думите му САЩ преднамерено не отговарят на предложението на Русия такива ракети да не бъдат разполагани по света. А съюзниците на САЩ не могат и нищо да отговарят без тях, защото по този въпрос техният суверенитет е силно ограничен и те нямат собствено мнение, добави руският президент.

Коментари

  1. 2019.10.11 | 16:15

    Нали си бъркате взаимно в гащите с Ердоганчо и иранския Ходжа , въздействай им да спре атаката .

  2. 2019.10.11 | 15:55

    E nali tova e celta.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет