Есен е… сезонът на психическите нестабилности

  • 09 октомври 2019 13:41

  • 2028
  • 0
Есен е… сезонът на психическите нестабилности
© Getty Images/Novini.bg/Pixabay/Булфото (архив)

Както на мнозина е известно (а, ако не ви е, ето…) есента е известна и с това, че измежду всички други „есенни неща“ има и свойството някак си да обостря психическите и душевни състояния у хората. 

Уважаеми световни и местни новини, нямаше ме една седмица, само една седмица… какво, по дяволите, стана! Какво направихте и какво се случи? Защо вместо в ежедневието се завърнах в паралелна вселена с табелка на вратата ѝ: „психодиспансер“…? 

Един партиен лидер, чието име звучи като Болен Лидеров, направил шоу в ефира на Националната телевизия, обиждайки доскорошен партньор на „гей“. Доскорошният партньор пък започнал да обижда другите гей-хора, като заявил, че иска да им отнеме правото да провеждат шествия, но намери за необходимо да заяви, че самият той е бял хетеросексуален мъж, докато се обясняваше. 

Сà, аз не съм експерт по темата, ама ми се струва, че щом намираш за необходимо да уточняваш, че не си гей, имаш сериозни проблеми на много нива. Ето аз например – не намирам за необходимо да уточнявам пред всички, защото не ми дреме какво си мислят. Уточнявам само пред някоя дама, ако имам по-… хм… особен интерес към нея. Но нека да сме честни – ако ми се е наложило да ѝ обяснявам, че не съм гей, мисля, че тая битка вече е загубена и ми остава да си седна тихичко в ъгъла. 

Относно обяснението за „бял“… ще го отнеса в графата „тъпо чувство за хумор“, защото иначе ме е гнус да го коментирам. 

Има още във фразата: „Аз съм просто бял, хетеросексуален мъж, данъкоплатец…“ 

Установихме, че трябва да се правят уточнения по първото и второто в името на нещо си. За третото обаче… също ли сме имали съмнения?

Да видим и поведението на другия участник в този мач на титаните в крайното дясно пространство на паралелната вселена, в която се озовах – Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Той стана причина за пръв път в историята униформени служители на реда да нахлуват в студиото на телевизията. Дори само това да беше… А ТО НЕ Е!, пак ни стига да си направим сметка за техниките и тактиките за привличане на вниманието. Жалко е, когато циркът завземе кампаниите и от платформи и идеология останат само спомените. Точка единствена да ти е някакъв си там парад в София е толкова отчайващо… защо е отчайващо ли? Защото мнозина ще гласуват именно за тази „точка“, тоест една голяма маса от хора си въобразяват, че този парад, а не нещо друго в това болно общество, им е най-големият проблем и вярват, че премахването му е от първостепенно значение за добруването им. 

Тук медицината е безсилна. Тук ни трябва екзорсист…

Ако се чудите какво прави Волен в последните дни, ето ще ви кажа – мисли. И какво измисли? Ето това: 

иска медицинско изследване на сфинктера. Не, това не е нито моето, нито нечие друго чувство за хумор тук. Това е чувството за реалност на г-н Сидеров. 

Той иска… 

„Oтнocнo иcкaнeтo, нa eдин oт кaндидaтитe зa кмeт нa Coфия вcички кaндидaт-кмeтoвe дa ce пoдлoжaт нa изcлeдвaнe зa нaркoтици, cъм гoтoв oщe утрe дa ce изcлeдвaм зa нaркoтици. Пocтaвям oбaчe и изиcквaнe към вcички кaндидaти зa кмeтcкия cтoл нa cтoлицaтa oт мъжки пoл дa ce пoдлoжaт и нa мeдицинcкo изcлeдвaнe нa cфинктeрa, кoeтo дa дoкaжe дaли ca хoмoceкcуaлни или биceкcуaлни, и aкo ca тaкивa, дa гo oбявят публичнo, зa дa нe cтaвaт жeртвa нa рeкeт и изнудвaнe“.

 

Това, уважаеми читателю, във всяка една средно-нормална държава, обитавана от хора, а не от зомбита, е достатъчно за изреклия публично тези думи да спре на секундата да бъде политик и да се ориентира към кариера като озеленител или пенсионер, може би. 

И така… единият ще доказва, че не е наркоман, другият – че не е гей… Консерватори. 

Как да не си горд, че си българин?

***

Както и да е…

Нова тема:

„Хомосоц“ представя хомосексуалността по времето на комунистическия режим

За първи път у нас излиза изследване на отношението на социалистическия режим към хомосексуалните в България.

Мѝ… аз съм объркан сà… по времето на соца нали нямаше гейове, какви са тия лъжи и измислици? Нали демокрацията ги докара с директните полети от Америката и Западните джендерифицирани страни, като Норвегия, например? Не лъжете децата на клета майка България, тия ги внесе Сорос през Гърция и Турция, заедно с дънките менте през деветдесетте. 

Виж сà, аз по принцип подкрепям гейовете, щото гледам на нещата чисто математически – повече гейове, по-малко конкуренция. Имам смесени чувства към лесбийките, защото… нали… хем са най-великото изобретение на света, хем обаче ловят риба в същия язовир като мене и ми правят сечено. Бисексуалните обаче са си направо нахални. Ай вземете решение най-после и се придържайте към него, тва да не ви е шведска маса! 

***

Говорейки за невземане на решение:

Германска медия: Не блъфира ли британският премиер?

Меркел предупредила Джонсън, че е изключително малко вероятно да се постигне споразумение за Брекзит

Освен това Британия заплашила ЕС, че на Острова щели да… не мога да го напиша дори, без да се смея – на Острова щели да станат „лоши“ спрямо ЕС ако не им се навием на акъла и не им предложим сделка

Изключително ми е болно, че Brexit въобще съществува в главите на хората. Той е болест, така както и Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския не е просто личност, а е състояние на духа и у тълпата избиратели привързаността към него се квалифицира като синдром за тежка социална изостаналост. 

Така и Brexit е тежко състояние на духа и е показателно за нивото на изостаналост у тълпата, която го подкрепя. Болно ми е, че съществува, но е факт, че съществува. И заради това трябва да направим така, че да извлечем от него най-доброто. Да го използваме за назидание. Аз съм „за“ това ЕС да затръшне вратата в носа на Британия и да забравят за всякакви сделки и сделчици. Да си останат с единствен партньор – нестабилният и неуравновесен Доналд Оранжевия. Тогава всички викачи срещу ЕС и оплаквачи на „старите ценности“ и популистки глупости от тоя род, ще видят какво ги чака, ако докарат собствените си страни до положението на Брекзитиращата Британия. 

***

Още малко мозъчна смърт:

Тръмп окончателно разби и последните ни съмнения за стабилността на менталното си здраве. 

„Както и преди силно съм заявявал, и само да повторя, ако Турция направи каквото и да е, което АЗ, В ОГРОМНАТА СИ И НЕСРАВНИМА МЪДРОСТ, смятам за неприемливо, напълно ще унищожа и залича икономиката на Турция (правил съм го преди!). Те трябва, с Европа и другите, да внимават…“

Видях това съобщение, препечатано на страницата на ветерани от Виетнамската война срещу Тръмп. Реших, че е гавра, шега, преувеличение, направено с Фотошоп, умишлен фейк, с който да се подиграват на Доналд. 

Не беше… Истинско е. 

 

Вестник „Гардиън“ пусна коментар на страниците си, в който сравни Тръмп с Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия и с…

… Магьосникът от Оз. 

***

Докато сме в праймтайма на шоуто на паралелната реалност:

Слави учредил партия „Няма такава държава“. Разбрах, че това е взаимствано от негова песен. Радвам се, че не се е спрял на „Тайсън кючек“ или „Едно ферари с цвят червен“. Разбира се, можеше да е и „Боят настана“ или „За крадец не ставаш сине“, или „Това е лъжа“. 

Но не е. „Няма такава държава“ е. 

 

 

Оказва се, че логото леко е „свито“ от украинска партия. Дребнички едни такива уж подробности, ама разкриват много, тонове информация се крие там – за „изобретателността“, за „иновативността“, за „честността“. За такива едни неща. 

Много се изговори по темата – за това неподготвени хора да влизат в политиката… аз пък не съм против това, нека е по-гъвкаво и модерно всичко; говори се за капацитета обаче на „шефа“ на проекта и другите му „проектанти“ и тук вече нещата не са розови. Заговори се за празните обещания, за размахването на лозунги без покритие, за още и още неща. Аз пък друго си мисля – да добавя към това – вече изговореното: 

Формулата да се управлява чрез референдуми, например, е абсурдна. Да питам дедо ти Унуфри Тепавичаров-Тарабата, овчар от село Маритричково за външната политика или енергийната независимост, е формула, която предпочитам да избегна. 

Тук лъха или на лъжи, или на популизъм, или „или“-то ми е излишно. 

 

***

И за финал – любимата мозъчна смърт на тълпата в последно време. Стратегията за детето. На всички нормални хора вече им е ясно откъде идва паниката, кой я измислил, като сценарий, защо и т.н., и т.н. Дойде директно от Кремъл – с парашут, дори не си направиха труда да преведат тъпия си сценарий добре на български. Защо? Защото бяха сигурни, че публиката им е толкова тъпа, че ще се хване и така. Е, сгрешиха ли…?

 

 

Цялата идея е всичко, което идва от „Запада“, от Брюксел, от „гнилия“ ЕС, дори най-невинното и полезно нещо, да се сатанизира, за да може да се настроят хората срещу ЕС и с времето (кукловодите умеят да чакат…) посятото днес да даде плодове. 

Вие там – на площада… патриоти… хванахте се на най-елементарния трик на една чужда пропаганда и съучаствате в унищожението на собствената си държава, дето уж много я обичате. 

На чибурашките и матрьошките, вярващи в норвежки Торбалани, нямам какво да им казвам, те са загубена кауза. Наше задължение обаче е болестта им да бъде ограничена и те да останат в изолация. Наше задължение – на хората, които имаме IQ над 2,5, участваме с гласа си в публичното пространство и особено много – на хората във властта. Гледаме ви внимателно, да знаете. По делата ви познаваме. 

 

 

Известни личности също лъснаха по протестите срещу Стратегията. Не, не ги е срам, гордеят се. Люпилнята за таланти бълва – Слави отива в политиката, Деси Добрева громи Стратегията… какво да очакваме? – Годжи да основе дружество за защита на българската роза от норвежки бръмбар? 

И за финал – малко „илюстрации“ за това колко хората вече са предали здравия си разум. Гордеете ли се „колко сте добри“ в работата си? Как ги „водите за носа“? Как можете да си правите с тях каквото си поискате? Въпросът ми е риторичен. Знам, че се гордеете. 

И, слушайте какво, това е сериозно – или няколкото нормални хора наоколо (последните няколко), или тъпотията ви ще трябва да напуснат тая държава. Едно от двете! 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2028 0

Водещи новини