Меган Маркъл подкрепя по-добрия достъп на жените до висше образование

Меган МаркълМеган МаркълМеган, херцогиня на Съсекс (на английски: Meghan, Duchess of Sussex), родена Рейчъл Меган Маркъл (на английски: заяви по време на своя визита в университета в Йоханесбург, РЮА, че предоставянето на възможности на жените посредством образованието може да е преобразяващо за общностите, предаде БТА.

Меган, която е на посещение в Южна Африка заедно със съпруга си Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), и 4-месечния им син Арчи, е университетска възпитаничка и защитничка на правата на жените. Тя отбеляза колко значима роля е имало образованието за нея.

"Когато на жена са предоставени възможности, това променя абсолютно всичко в общността - каза херцогинята на Съсекс пред университетски преподаватели и студенти. "Смятам, че образованието, по-специално висшето образование е ключов елемент за икономическия растеж и развитието на индивида", добави тя.

През януари Меган МаркълМеган МаркълМеган, херцогиня на Съсекс (на английски: Meghan, Duchess of Sussex), родена Рейчъл Меган Маркъл (на английски: пое щафетата от бабата на Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),, кралица Елизабет Втора, ставайки патрон на Асоциацията на университетите в Общността на нациите. Кралицата бе патрон повече от 3 десетилетия. Днес Меган оповести за отпускането на финансови средства от асоциацията за университетите в РЮА, като целта е да се подкрепат жените, работещи в сферата на висшето образование и изследванията. Докато Меган и Арчи останаха в РЮА, Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), посети също Ботсвана, Ангола и Малави.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет