Политолог: Посочете ми кой източноевропейски лидер може да поеме Европа

  • 03 юли 2019 09:09

  • 1147
  • 3
Политолог: Посочете ми кой източноевропейски лидер може да поеме Европа
© Нова телевизия

Факт е, че всички високи постове в ЕС бяха раздадени на политици от Западна Европа, но посочете ми кой източноевропейски лидер би могъл да поеме Европа. Трябва да си направим изводите защо на нас, източноевропейците, не ни се получава. Но какво правим ние за ЕС? Очакваме само финансиране от Коледния ЕС. Приносът на Източна Европа е минимален. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия политологът проф. Антони Тодоров.

Според него Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 с опита си от Международния валутен фонд би могла да допринесе с нещо повече за развитието на Европейската централна банка, докато спряганата за председател на ЕК Урсула фон дер Лайен също би могла да бъде полезна за Комисията заради дългия си правителствен опит.

,,Най-същественият проблем на Европа в момента е липсата на истински лидери'', подчерта още проф. Тодоров.

,,Стратегията на европейските политически семейства се провали, тъй като европейските граждани не подкрепиха водещите кандидати. Ако досега значение имаха политическите партии, оттук-нататък значение ще има националният интерес'', сподели по темата доц. Антоний Гълъбов, добавяйки, че си отива поколение политици, което дълго време е стояло в европейските институции.

,,Съществената фаза предстои. Интересно ще бъде да видим как ще бъде структурирана ЕК, защото тя със сигурност ще бъде различна от тази на Юнкер. Надявам се дизайнът на ЕК да ни подскаже какво може да очакваме от нея, така че интересното предстои'', допълни в заключение доц. Гълъбов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1147 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ПП

2019.07.04 | 13:06

3

Професоре , а защо трябва да слушаме източно европейски псевдо политолози с мазоли по колената

риторика

2019.07.03 | 11:12

2

ИЕ е пълна с пребоядисани ченгета и "олигарси по заслуги"... там са всички бивши сателитни държавици на бившата някога ссср, т.е. отвъд "желязната завеса" това е положението, ...за какви други "заслуги" на ИЕ-"лидери" може да става въпрос (реторичен въпрос)?

анално податлив соросоид

2019.07.03 | 10:25

1

е въпросния педал- АНАЛ лизатор.

Добави коментар

Водещи новини