Путин: Започваме консултации със САЩ за удължаване на ядрения договор СТАРТ

  • 29 юни 2019 14:49

  • 1645
  • 1
Путин: Започваме консултации със САЩ за удължаване на ядрения договор СТАРТ
© Getty (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 съобщи, че Москва и Вашингтон са възложили на външните си министри да започнат консултации за удължаване на ядрения договор СТАРТ, предаде АФП.

"Но не можем още да кажем дали това ще доведе до удължаване на срока на действие на този важен договор за контрол върху стратегическите ядрени оръжия", каза Путин в кулоарите на срещата на Г-20 в Осака.

"Беше добра среща, много прагматична", каза Путин за вчерашната двустранна среща с американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Срокът на действие на този двустранен договор за ограничаване на стратегическите оръжия, чиято последна версия, наречена "Нов СТАРТ", бе подписана през 2010 година, изтича през 2021 г.

Русия и САЩ преустановиха тази година участието си в друго споразумение за ядрено разоръжаване - сключения през Студената война Договор за ликвидиране на ракетите с малък и среден обсег, - тъй като се обвиняват взаимно, че го нарушават.

Тръмп заяви на пресконференция в Осака, че на срещата с Путин са обсъдили въпроси, свързани с контрола над въоръженията, в това число ядрените.

Последвайте канала на

БТА
1645 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
никой вече не взима на сериозно

2019.06.29 | 15:13

1

рижавия педал Дони-слугата на циониската световна мафия. Няма договор писмен или устен ,който да са спазили досега.

Добави коментар

Водещи новини