ООН: Да признаем потенциала на жените

  • 08 март 2012 14:15

  • 582
  • 1
ООН: Да признаем потенциала на жените
©

Върховният комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай призова света да използва по-активно потенциала на жените, предаде РИА Новости.

"Призовавам властите и обществените лидери по целия свят да признае и да използва потенциала по жените, който може да направи света по-добър", пише в съобщението. Според нея призивът е отправен към някой определен район на света, защото според нея става дума за тенденция в глобален мащаб. По данни на световната организация едва 19,3% от депутатите в света са жени. Жените, които се опитват да пробият в политиката са по-игнорирани от медии и им се дава по-малко време за обществени изяви. Подобна е и ситуацията в бизнеса. Само 12 от 500-те най-големи компании се ръководят от дами, допълва агенциите.

По-рано европейският комисар по правосъдието и основните права Вивиан Рединг обяви плановете на Европейския съюз да въведе квота за участието на жени в мениджмънта на фирмите. Дялът на жените в управителните съвети на големите компании е 14%.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
582 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
012

2012.04.24 | 15:51

1
Човек, който има истински потенциал, няма нужда от закон, който да го подкрепя. А ако се нуждае от такъв закон, явно толкова му е потенциалът. Умните и способни жени би трябвало да се обидят от такава директива/закон. И ако наистина са умни - ще разберат защо.

Добави коментар

Водещи новини