Анализатор: Ситуацията с Брекзит дойде до гуша на много хора

Отсрочването на Брекзит до 31-ви октомври е компромис, защото едни искаха отлагането да е до края на годината, а други – до март следващата година. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Весела Чернева от Европейския съвет за външна политика във връзка с последните събития около излизането на Великобритания от ЕС.

,,Цялата тази несигурност създаде много проблеми за европейските граждани, така че всички тези хора, бизнес, пари трябваше да бъдат някак си наместени и успокоени. От друга страна обаче Франция и още няколко държави бяха загубили търпение. А това че ЕС постоянно трябва да прави жестове към британското правителство, което само не знае какво иска – това дойде до гуша на много хора. Така че това е едно съществено отлагане. След още 6 месеца европейските граждани се надяват Великобритания да е решила какво точно иска'', коментира още тя.

,,Във Франция има много силно чувство, че френската национална система и европейската не работят. Макрон разбира, че трябва да бъде виждан като човек, който да донесе промяната във Франция и Европа, но именно този бавен Брекзит, който никога не се случва, пречи на един такъв негов план'', заключи Чернева.

Коментари

  1. 2019.04.11 | 09:18

    а на нас ни омръзна от анализатори и експерти!!!!!!!!

    1. 2019.04.11 | 09:26

      Кой те кара насила да слушаш или четеш аналиаторите.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет