Барак Обама към младите: Бъдете по-ангажирани със световните проблеми

Бившият американски президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият призова младите хора да се ангажират повече с проблемите в света и да бъдат активни, предаде ДПА.

"Работа на младите е да променят света: Вие можете да промените света, заяви днес Обама в Берлин на среща с младежи в Европейското училище за мениджмънт и технологии. Не разрешавате на баба си или дядо си да решават какви дрехи да носите или каква музика да слушате. Тогава защо ще допускате те да решават в какъв свят ще живеете", попита Обама. Според него младите трябва да имат думата в политиката, а ако се учат един от друг могат да променят света. Обама приветства мобилизацията на младите хора в света да протестират всеки петък срещу климатичните промени. "Много от тези хора не могат да гласуват, все още са много млади да гласуват, но знаят какво се случва", допълни той.

Обама отбеляза, че социалните медии правят възможно световното общуване, но тези медии могат да служат също така за дезинформация и могат да предизвикат конфликти. "Европа е добре. Има един от най-високите стандарти на живот, добро равнище на образование и демокрация", посочи Обама. Той обаче предупреди, че живеем в несигурни времена и мощни сили искат да разрушат тези стандарти.

Обама, който напусна Белия дом в началото на 2017 година след два мандата, е в Германия от четвъртък, за да популяризира своята фондация, чиято цел е да допринесе за появата на утрешните лидери.

Коментари

  1. 2019.04.06 | 20:50

    и този негър-"президент" си имаше своята война-Сирия и убитите милиони невинни хора.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Анализи

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет