Идва край на островните офшорки?

  • 23 януари 2019 15:02

  • 1435
  • 1
Идва край на островните офшорки?
© Getty (архив)

Край на офшорните зони в островни страни по цял свят прогнозира базираната в Лондон консултантската компания PricewaterhouseCoopers.

Експертите от Великобритания посочват, че заради натиск от страна на Европейския съюз много страни, известни като данъчен рай, са променили законите. Поради реформите инвестирането и въртенето на бизнес в офшорките ще стане трудно, ако не е невъзможно.  Властите на Бермудските острови, Британските Вирджински острови, островите Гърнси, Джърси, Мен, Бахамските и Сейшелските острови вече затегнаха правилата. Очаква се техният пример да бъде последван от Обединените арабски емирства и други офшорни зони.

Предвижда се предприемачите да регистрират компаниите си на реален физически адрес (на места може да се посочи само пощенска кутия), да наемат квалифициран персонал от местните  жители, както и предават отчети за дейността и подават данъчни декларации.

В мнозинството от случаите новите правила ще влязат в сила на 30 юли 2019 г. и ще важат на всички вече регистрирани компании. Гратисният период за пренастройване на бизнеса е шест години.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1435 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
едва ли

2019.01.23 | 15:40

1

тези зони , бяха създадени от еврейте за крадливи престъпници и перачница.

Добави коментар

Водещи новини