Анализатор: Каквото каже Русия в Сирия, това става

  • 02 януари 2019 18:00

  • 4668
  • 3
Анализатор: Каквото каже Русия в Сирия, това става
© Кадър: БТВ

Руснаците са най-влиятелната външна сила в Сирия. На практика каквото кажат руснаците в Сирия, това става. Освен това изглежда, че събарянето на режима на Асад вече не е толкова актуален въпрос, колкото беше преди. Това коментира в студиото на "Лице в лице" международният анализатор проф. Владимир Чуков.

По думите му с решението да изтегли американската армия от Сирия Тръмп е дал своята заявка за втори мандат.

,,Всъщност още по време предизборната си кампания Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обеща, че ще изтегли американските войски от Сирия, но тогава никой не му повярва. Сега обаче през декември се случиха някои неща, сред които трябва да откроим това, че напредна разследването срещу него за връзките му с Русия, което би застрашило негов втори мандат'', допълни той.

,,Самите американци бяха шокирани от това решение за изтеглянето на военните части, макар че по-голямата част от тях са "за" изтеглянето, но елитът отгоре е против това. Трябва да се прави разлика между елита и обикновените хора, които искат да им се галят ушите и именно това прави Тръмп – гали ушите на своите избиратели, за да го изберат за втори мандат'', заяви експертът.

Накрая проф. Чуков изрази известен позитивизъм относно края на военните действия в страната и намаляване на мигрантския поток към Европа.

,,Ако погледнете данните, убитите сирийци за миналата година са били само 20 000 човека, за разлика от предходните години, когато са били стотици хиляди. Но всичко е и въпрос на политика'', завърши анализаторът.

Последвайте канала на

Владимир Василев
4668 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.01.03 | 00:32

3

Русия изрита Сащ от Сирия ! Следва Украина !

2019.01.03 | 00:30

2

Не само в Сирия става това , което Русия каже . В САЩ кой сложи Тръмп за президент ? Путин , според СНН , Вашингтон пост и т.н. ! Сега се мъчат да го махат , както и Садат , но не могат ! Русия не позволява ! Голям смях пада в Кремъл и голям хаос във Уашингтън !

2019.01.02 | 19:31

1

Кремълско лайно!

Добави коментар

Водещи новини