Френски вестник: Брюксел и Лондон направиха крачка към развода

  • 23 ноември 2018 09:24

  • 709
  • 0
Френски вестник: Брюксел и Лондон направиха крачка към развода
© Getty (архив)

Екипите от преговарящи на Великобритания и Европейския съюз постигнаха предварително споразумение за рамката на бъдещите си отношения след Брекзит под формата на политическа декларация, която се очаква да бъде одобрена на срещата на Европейския съвет в неделя, пише френският вестник "Паризиен".

Това е нова стъпка към развода между ЕС и Великобритания, която допълва договорения миналата седмица проект за споразумение между двете страни на преговорния процес, отбелязва "Монд". "Това е едно добро споразумение за Великобритания. То реализира резултата от референдума", заяви по отношение на проекта за сделка с ЕС британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, цитирана от "Монд".

В политическата декларация се предвиждат бъдещи преговори в сферата на търговията, отбраната, полицейското и съдебно сътрудничество. Тези преговори теоретично трябва да доведат до подписването на търговско споразумение до края на преходния период след Брекзит, който приключва на 31 декември 2020, коментира "Монд".

По време на този преходен период Великобритания ще продължи да прилага правилата на Европейския съюз, но няма да участва в процеса по взимане на решения в европейските институции, пише вестник "Фигаро". Френското издание изтъква, че новината за постигнатия напредък в преговорите между Великобритания и ЕС се е отразил добре на британската лира, която е поскъпнала в сравнение с американския долар. Същата тази новина обаче, отбелязва "Фигаро", провокира яростни критики дори сред съпартийците на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в от Консервативната партия. "Споразумението за Брекзит в никакъв случай няма да бъде одобрено от Камарата на общините", заяви депутатът от консерваторите Марк Франсоа, цитиран от "Фигаро".

Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в ще отиде утре в Брюксел, за да финализира преговорите преди срещата на европейските лидери в неделя. тъй като, според "Фигаро", няколко страни членки на ЕС неофициално са настояли преговорите да бъдат ускорени, за да имат националните правителства достатъчно време да прегледат проекта за споразумение и за да не бъде отлагана срещата на Европейския съвет.

Последвайте канала на

БТА
709 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини