Повечето американци не одобряват подхода на Тръмп в отношенията с Русия

  • 18 юли 2018 07:54

  • 1119
  • 3
Повечето американци не одобряват подхода на Тръмп в отношенията с Русия
© Getty Images/Guliver

Над половината американци не одобряват действията на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в отношенията с Русия, показва допитване на Ройтерс/ Ипсос, извършено след предизвикалите полемика среща и обща пресконференция на Тръмп и руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

При все това, представянето му на срещата в Хелзинки, на която Тръмп отказа да осъди руския лидер за намеса в американските избори през 2016 г. и изрази съмнение в заключенията на американските разузнавателни служби, изглежда не се е отразило на цялостното одобрение за него, предаде Ройтерс.

Четиридесет и два процента от запитаните казват, че одобряват работата му на поста, при средна дневна стойност между 40 до 44 процента досега през юли.

Според допитването 55 процента от анкетиранте не одобряват, а 37 процента одобряват действията му в отношенията с Русия.

При републиканците делът на хората, които одобряват подхода на президента към Русия, е 71 процента, а при демократите - 14 на сто.

Тръмп все още се ползва с широка подкрепа сред избирателите републиканци, въпреки критиките от страна на партийните лидери за изказванията и действията му на пресконференцията с Путин.

Тръмп изненада и собствените си поддръжници, когато похвали руския лидер за "силното и мощно" отричане на такава намеса.

Мнозинството регистрирани избиратели (59 процента) са съгласни с изводите на американските разузнавателни служби, че Русия се е опитала да повлияе на американските избори, но само 32 процента от републиканците смятат това за вярно, при 84 процента сред демократите.

Последвайте канала на

БТА
1119 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Дуци

2018.07.18 | 10:15

3
АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЪРВУЛИ НЕ МОГАТ ДА ПРОУМЕЯТ ,ЧЕ ТАКЪВ ЕГОЦЕНТРИЧЕН ПРЕЗИДЕНТ НЕ СА ИМАЛИ В КРАТКОТКАТА СИ ИСТОРИЯ

2018.07.18 | 09:48

2
Ако Тексас или Ню Йорк се отдели/лят ще лапате хурката американция,
тия ва хранят!
Каубой

2018.07.18 | 08:50

1
Тия говеда не могат да живеят без враг и когато такъв няма сами си го измислят.

Добави коментар

Водещи новини