Серийният убиец Чарлс Менсън е хоспитализиран

  • 16 ноември 2017 07:09

  • 13491
  • 2
Серийният убиец Чарлс Менсън е хоспитализиран
© Getty Images/Guliver

Серийният убиец Чарлс Менсън, който излежава доживотна присъда в американския щат Калифорния, е прехвърлен от затвора в болница заради значително влошаване на здравето му, съобщава електронното издание "ти ем зи", цитирано от ТАСС.

Според сайта 83-годишният Менсън е бил хоспитализиран още преди три дни с няколко заболявания, изискващи лекарска намеса. Изданието отбелязва, че той бавно угасва и "смъртта му е само въпрос на време".

Менсън бе приет в болница през януари тази година заради силен вътрешен кръвоизлив. Тогава лекарите отказали хирургическа намеса, опасявайки се, че той е твърде слаб и няма да издържи операцията.

Чарлс Менсън е сред най-прочутите престъпници на 20 век. През лятото на 1969 г. той и трима негови съучастници, част от комуната му "Семейството", убиват зверски седем души. Сред жертвите е съпругата на режисьора Роман Полански, актрисата Шарън Тейт, която е бременна в деветия месец.

Въпреки че Менсън не е непосредственият извършител на убийствата, той е признат за виновен в организирането им и осъден на смърт.

През 1972 година, след като Калифорния въвежда мораториум върху смъртното наказание, присъдата му е заменена с доживотен затвор.

Последвайте канала на

БТА
13491 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.30 | 09:59

2
Ако имахме държава и институции, и съда не беше корумпиран от СДС-то,сега и Драгалевският Убиец щеше да лежи до животно.
пфу

2017.11.16 | 20:14

1
сериен убиец, доживявя 83 години, има ли справедливост, ха ха ха

Добави коментар

Водещи новини