Валерия Велева: Ирина Бокова е с най-добри шансове като жена (видео)

  • 12 септември 2016 09:04

  • 3211
  • 1
Валерия Велева: Ирина Бокова е с най-добри шансове като жена (видео)
©

Ще бъде лошо посланието, което България ще изпрати, ако смени Ирина Бокова с Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование като кандидат за генерален секретар на ООН. Това ще е признак на непоследователност, на допускане на чуждо вмешателство във вътрешната политика на България изобщо. Това каза журналистката Валерия Велева в ефира на БТВ.

За мен ще бъде странно как българското правителство ще се обоснове, ако допусне тази рокада. Толкова странно и необичайно е Германия да е лобирала за подобно нещо. Как можем да допуснем една чужда страна зад гърба на българското правителство нашият кандидат да бъде сменен с някой друг. Германия не е член на Съвета за сигурност, припомни журналистката. Влиянието на Меркел в Европа е едно, но в Съвета за сигурност на ООН е друго, отбеляза тя.

„Освен това няма никакви гаранции, че ако издигнем г-жа Георгиева, тя ще има успех. Русия никога няма да гласува за нея“, смята Велева.

По всички сигнали, които се дават, се иска жена да оглави организацията.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХА ХА

2016.09.26 | 21:26

1
Велева, говорителката на Доган и Москва! Щом тя изскочи да адвокатства, значи Бокова наистина е човек на Путин! Как да сме допуснели чужда страна да ни се меша в кандидатите? Ами че досега какво е ма? Не ни ли я е избрала Русия тази Бокова? Тук само някой заблуден комунист би гласувал за нея! Айде бегай да правиш ##$$ на Доган!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини