Папата създаде специален департамент по въпросите за брака

  • 18 август 2016 07:58

  • 1036
  • 0
Папата създаде специален департамент по въпросите за брака
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март назначи американски епископ да оглави новосъздадената ватиканска дикастерия (департамент) по въпросите на миряните, семействата и живота, която обединява няколко ватикански служби в една.

Главата на Римокатолическата църква представи своята визия как Ватиканът е редно да утвърди католическите принципи за семейството и живота и назначи умерен американски католик начело на новата ватиканска служба по въпросите на семейството и миряните. Папата даде указания на съответните католически институции как да полагат милосърдни грижи за католици, предаде Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Епископът на Далас Кевин Фаръл, който е ирландец по рождение, чийто брат също е високопоставен ватикански служител, сега става най-високопоставеният американец в йерархията на Светия престол. Франциск назначи също така италианския умерен католик монсиньор Винченцо Палия за шеф на два академични института към новия департамент. Единият ще се занимава с въпросите на биоетиката, а другият - с въпросите на брака.

Последвайте канала на

БТА
1036 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини