Публикуваха нови доказателства за глобалното затопляне

  • 20 юли 2016 15:49

  • 3525
  • 1
Публикуваха нови доказателства за глобалното затопляне
© GettyImages

Това се случва за 14-ти пореден месец, който чупи световните рекорди по средна топлина, съобщи във вторник американска агенция. Докладът е на Националната агенция за океански и атмосферни изследвания (National Oceanic and Atmospheric Administration – NOAA).

"В световен мащаб средната температура на въздуха над земята и над океанската повърхност за юни 2016 е най-високата за месец юни в статистиката, с която разполага NOAA от 1880 г.", съобщава агенцията, цитирана от АФП

В доклада, който излиза всеки месец NOAA съобщават още, че средната глобална температура за първите шест месеца на 2016 ще е най-висока в историята. Комбинираната средна температура над всички повърхности – на сушата и над морето за юни е 1,62 градуса по Фаренхайт (0,9 градуса по Целзий) над средната за XX век от 59,9 градуса по Фаренхайт (15,5 по Целзий), пише "Новинар".

"Юни 2016 бележи 40-ти пореден юни с температури номинално над средните за XX век", съобщават от NOAA. NOAA също говори за рекордни топлинни върхове. Четиринадесет от петнадасетте са настъпили от февруари 2015 г. насам, което показва, че глобалното затопляне се ускорява.

Експерти твърдят, че глобалното затопляне е поне частично виновна за редица екологични бедствия по целия свят, от обезцветяването на Големия бариерен риф край Австралия до горските пожари, който бушуват в цяла Канада.

Последвайте канала на

Novini.bg
3525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2016.08.09 | 20:48

1
И още по-топло ще става. И вината не е в парниковите газове, а от черната дупка в средата на галактиката ни. Учени са открили че планетата ни е преминала през няколко ледникови епохи. разликата между тях е пълният оборот на галактиката. Галактиката стои отвесно в космоса, и космоса не е безкраен и той има пред, зад, ляво, дясно, горе и долу. космоса че е голям, не-значи че е безкраен.

Добави коментар

Водещи новини