Емил Хърсев: Този модел на единна Европа тотално се провали (видео)

  • 24 юни 2016 08:00

  • 4083
  • 1
Емил Хърсев: Този модел на единна Европа тотално се провали (видео)
©

Ако вотът на привържениците на Брекзита надделее, още от утре Великобритания е извън ЕС. Това каза в сутрешния блок на БНТ финансистът Емил Хърсев.

Очевидно е, че този модел на единна Европа и този състав на ръководството й тотално се провали. От утре ще се пита кой направи това, кой допусна тази дезинтеграция – защото решението на британците е само една крачка, но то няма да остане без последователи, смята Хърсев.

Икономистът Георги Ангелов заяви, че Европа трябва да си вземе поука от този случай. Очевидно, че има натрупани дисбаланси и ЕС трябва да започне да ги решава по-бързо, защото това очевидно няма да е последният подобен случай. Великобритания пък през следващите две години ще трябва да се договаря с Европа как да излезе и ще страда от негативите. И двете страни ще трябва да си вземат поука, коментира Ангелов. По думите му, след референдума във Великобритания ще последва политическа криза. Тя може да попречи на ефективното договаряне на Обединеното кралство с Европейския съюз, каза Георги Ангелов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4083 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дими

2016.06.25 | 16:57

1
Я погледнете по оптимистично на проблема г-да ненаситници с продажни душици ! Време е да отпуснете повече "въздух" на хората които създават благата , в противен случай може и революцийка да стане ! Няма невъзможни неща !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини