Русия и Израел: Комплименти и различия

  • 08 юни 2016 10:12

  • 2294
  • 2
Русия и Израел: Комплименти и различия
© gettyimages (архив)

На вчерашните си преговори в Москва руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и израелският премиер Бенямин Нетаняху старателно си разменяха любезности, сякаш в опит да демонстрират един пред друг и най-вече пред всички останали, че 25 години след възстановяването на дипломатическите отношения между Израел и Русия не съществува нищо, което би могло да ги помрачи, пише "Комерсант".

Визитата "започна с взаимни комплименти, каквито и двете страни сипеха с небивал ентусиазъм", изтъква "Лента". Въпреки комплиментите и "многото красиви жестове", Русия и Израел са на различни мнения по множество принципни въпроси. Израел например бе против споразумението за иранската ядрена програма и вдигането на санкциите от Техеран. Москва обаче с всички средства подпомагаше излизането на Иран от изолация, напомня изданието.

Русия и Израел ще увеличат взаимните доставки на храни. През последната година износът на руски стоки за Израел е нараснал с 8 на сто, пресметнато в пари, отбелязва пред "Росийская газета" руският аграрен министър Александър Ткачов.

От есента на миналата година Нетаняху идва в Москва вече за трети път. Той се надява, че Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще може да повлияе на палестинците, които отказват двустранни преговори с Израел, предполага "Московский комсомолец". Освен това израелският премиер иска гаранции, че освободената с участието на руската авиация част от Сирия няма да стане плацдарм за Иран, а руски оръжия в никакъв случай няма да се озоват в ръцете на Хизбулла, добавя всекидневникът.

Посещението на Нетаняху в Москва потвърждава укрепването на руските позиции в Близкия изток и подчертава, че там отслабват позициите на САЩ, коментира новинарският портал BFM.ru.

Последвайте канала на

БТА
2294 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.20 | 20:47

2
Сащ са вее бита карта , държава пред разпад
Крум Усаински-Крупник

2016.06.20 | 20:47

1
САЩ са най-великата държава в човешката история!!!От догодина,тези двамата палячовци,ще целуват подметките на Хилари Клинтън!!!

Добави коментар

Водещи новини