Трафикантите гласят нови маршрути за мигрантите в Европа

  • 27 март 2016 13:36

  • 2107
  • 0
Трафикантите гласят нови маршрути за мигрантите в Европа
© GettyImages/Gulliver

Каналджиите обмислят нови пътища за прехвърляне на бежанци в Европа, след като бе затворен т. нар. балкански маршрут. Това съобщава днес германският в. "Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг", като цитира данни от собствено разследване, предаде ТАСС.

Предвижда се от началото на април превозът на мигранти да става през територията на Италия, пише вестникът, който се позовава и на самите превозвачи, чиито телефони може според статията да бъдат открити във Фейсбук.

Прехвърлянето ще става с риболовни катери и малки търговски кораби, които ще тръгват от турския курорт Анталия, от град Мерсин край сирийската граница и от Атина. Бежанците ще получават указания да останат в трюма, докато корабът не навлезе в международни води, уточнява изданието, цитирано от БТА.

"Някои превозвачи съобщиха, че смятат да правят по два рейса седмично, а един призна, че иска да натъпче в кораба към 200 души", отбелязва "Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг".

Пътуването ще струва от 3 до 5 хиляди евро - желаещите ще плащат по-скъпо, отколкото за прехвърляне от Турция на гръцките острови. Сега обаче бежанците нямат избор, тъй като планът на ЕС предвижда пристигащите в Гърция да бъдат връщани в Турция, напомня вестникът и допълва, че "новите маршрути се търсят все повече".

Последвайте канала на

2107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини