Славчо Велков: Усещане за безнаказаност и безделие са причините за сексуалния тероризъм в Кьолн

  • 11 януари 2016 14:30

  • 2469
  • 7
Славчо Велков: Усещане за безнаказаност и безделие са причините за сексуалния тероризъм в Кьолн
©

Станалото в Кьолн около Нова година е именно поради липсата на общоевропейска политика спрямо бежанците. Това е изключително опасен прецедент, защото естественият резултат беше самите германски граждани да се чувстват несигурни в собствената си страна. Това каза пред БНР експертът по сигурността към Центъра за близкоизточни изследвания Славчо Велков, който нарече събитията сексуален тероризъм, придружен с грабежи, и прогнозира нови прояви на явлението.

Няма съмнение, че органите на реда там не се справиха или по-скоро не пожелаха да вземат отношение, може би, тъй като не са се изправяли пред подобни казуси.  Знаем вече, че се е случило на територията и на други столици, но просто нямаше гласност, посочи той.

Доколкото познавам от скромния си почти 30-годишен опит с работа с тези хора, искам да ви кажа, че тези, за които говорим, имат уникалната способност, първо, да комуникират изключително бързо и, второ, да се самоорганизират. За мен по-скоро това не е дейност, която е организирана от някакъв щаб, нищо подобно. Наблюдавайте ги какво правят и в мигрантските потоци и вълни, заяви експертът.

Според Велков престъпната вълна е породена от усещането на нарушителите, че няма да получат санкциите, които биха получили в собствените си страни за подобно престъпление – често смърт или доживотен затвор. Способстващ фактор е и ширещото се безделие, подплатено със достатъчно социални помощи, коментира той.

Ако погледнете официална статистика на полициите в тези държави, включително в Швеция, Холандия, Германия и Великобритания, ще видите, че има многократно повече сексуални посегателства, извършени от местни граждани, отколкото от т.нар. "пришълци". В България също е имало изолирани случаи на посегателства, но основно между представители на самите мигрантски групи, обобщи Велков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2469 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.01.19 | 13:01

7
А бе,престанете с вашите глупости ! Ние не сме длъжни да приемаме никакви диваци ! Да си ги приемат западняците,които бяха техни колонизатори ! ТОЧКА !

2016.01.18 | 16:10

6
Но в нито една от тези държави досега не е регистриран такъв масов акт на насилие срещу жени извършен в продължение на часове. Случаят в Кьолн е прецедент, който би трябвало да се приеме доста сериозно и да не се багатализира с невалидни аргументи.

2016.01.13 | 11:31

5
Г-н Велков, от личният си опит като психолог, практикуващ в Холандия мога да Ви кажа: 1. Истинските бежанци преживели ужасите на войната не скучаят, особено толкова скоро след като са намерили убежище. Напротив, в този период те са в процес на преосмисляне и възстановяване и в израз на благодарност от оказаната им помощ. Това навежда на въпроса доколко са "истински" бежанците участвали в престъпленията на гарата в Кьолн.

2016.01.12 | 21:35

2
Г-н Пръц пак се изказа на теория по психология.Он много чете и зане ам нема лев и ми лиже онова за сол

2016.01.13 | 11:30

4
2. Случаите на насилие сред местното население в Холандия, Великобритания и Германия не могат изобщо да се сравнят с последните случаите на насилие извършени от бежанците. Първите са регистрирани в период от десетилетия, а вторите в период от часове. Затова логично е първите да са по-вече от вторите.
Gabriela

2016.01.13 | 08:52

3
ВСИЧКО БЕШЕ ИГРА, А ВИЕ ИЗГУБИХТЕ В НЕЯ. ЦИГАНИ ДОЛНИ.

2016.01.12 | 21:33

1
Госпожа съм, живея и работя в Холандиа и печеля доста добре. А вие успяхте ле да завършите първи клас, "зане ам нема"??? Когато не знаят какво да кажат, глупаците говорят простотии...

Добави коментар

Водещи новини