Журналист: Русия няма да преглътне лесно обидата със свалените самолети

  • 25 ноември 2015 07:18

  • 4403
  • 3
Журналист: Русия няма да преглътне лесно обидата със свалените самолети
©

Цялата геополитическа ситуация ще бъде променена след свалянето на руския бомбардировач Су-24 от Турция. Това каза в сутрешния блок на БНТ журналистът Мохамед Халаф.

Този инцидент показва, че нетърпението и недоверието на различните фактори в региона са достигнали върха си, добави той.

Ердоган още преди седмица много добре предупреди Русия, че не трябва да бомбардира този регион, но ударите там продължиха. Явно Путин иска да налага вижданията си за решението на конфликта, без да се съобразява с това, което е планирано от Ердоган за тази зона за сигурност, коментира Халаф.

За много кратко време два руски самолета бяха ударени. Това е голяма обида и Русия няма лесно да я преглътне, категоричен е журналистът.

По думите му обаче едва ли в момента ще се стигне до военен конфликт между Турция и Русия. Той смята и че свалянето на руския самолет от Турция "отрязва" възможността за участието на Русия в международна коалиция срещу "Ислямска държава". Той дори прогнозира, че по-вероятно е такава коалиция изобщо да не бъде съставена.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4403 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.12.11 | 01:20

3
Сега "умерените" ще бъдат умерени с малко бомбички !И евтиния нефт ,вече няма бъде това евтин !Ще видат чалмите какво значи ,да събудиш мечката !
Murat

2016.12.11 | 01:18

1
Me4kata da duha supata Ako povtorqt pak şte svalqt ruskiqt samolet
Реконкистадор

2016.12.11 | 01:19

2
След всеки конфликт с "мечката", Турция не само е духала супата, а и е губила територии. Така че сам прецени, коя ще е територията, която ще загубите сега? Големите вече решиха, че ще има голяма Кюрдска държава, а подобна изцепка на неоосманиският фашизоид Ердоган просто ускори процеса. Идея си нямаш какво я чака Турция в следващите 20-тина години. Но нали знаеш, че каквото сам си направиш...;-)

Добави коментар

Водещи новини