Джихадистът Абдеслам вече се издирва и от ИДИЛ

  • 22 ноември 2015 19:50

  • 6289
  • 1
Джихадистът Абдеслам вече се издирва и от ИДИЛ
©

Нивото на тревога в Брюксел остава високо. От петък вечерта градът живее под непосредствена терористична заплаха. Властите търсят последния жив терорист от парижките атентати, както и други заподозрени в тероризъм.

Салах Абдеслам беше призован да се предаде на полицията от брат си. В интервю за белгийската телевизия RBTF Мохамед Абдеслам твърди, че Салах е бил подлъган от джихадистите. „Салах е много умен човек. Решил е да се откаже в последния възможен момент. Видял е или е чул нещо, което не е очаквал. Надяваме се да получим от него отговорите на всичките ни въпроси”, коментира Мохамед Абдеслам.

Салах е последният останал жив терорист от парижките атентати. Това е човекът организирал транспорта и квартирите на останалите джихадисти в Париж. Един от заловените му помощници е заявил пред адвоката си, че Абдеслам ходи с дебело яке със скрита жилетка с експлозив и е отчаян. „Ако Салах Абдеслам наистина е решил да не се взриви в Париж, то той вече е мишена за терористичната организация „Ислямска държава”, както и за европейските власти”, коментира адв. Натали Гайо, която представлява Мохамед.

Властите в Брюксел имат данни и за друг подготвян атентат, аналогичен по мащаб и почерк с парижките атентати. Властите решиха са решили отворят метрото от утре, но всеки сигнал за непосредствена заплаха може да я спре отново.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6289 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2015.11.26 | 11:04

1
ДУХАЙТЕ ГО ШИБАНИ ТОЛЕРАСТИ.ЗАСЛИЖАВАТЕ СИ ТЕРОРА.СЪРДЕТЕ СЕ НА ЛУДАТА БАБКА ЧИФУТ МЕРКЕЛ.ТОЛЕРАСТИЯТА Е БОЛЕСТ,ЛЕКУВАЙТЕ СЕ АКО НЕ ЗА ВАС ПОНЕ ЗАРАДИ ДЕЦАТА ВИ ИЗРОДИ ПРЕДАТЕЛСКИ

Добави коментар

Водещи новини