"Шпигел": Войната на терористите срещу Европа премина на нова степен на ескалация

  • 14 ноември 2015 17:16

  • 2970
  • 2
"Шпигел": Войната на терористите срещу Европа премина на нова степен на ескалация
© Getty Images/Guliver

Войната на терористите срещу Франция и цяла Европа премина на следваща степен на ескалация, пише днес германското сп. "Шпигел", цитирано от ТАСС.

"Атаките на терористите са насочени към приятелски мач, към посетителите на концерт, невинни хора в парижко кафене - точно от такъв сценарий се опасявахме след терористичния акт в редакцията на вестник "Шарли ебдо". Чрез тази коварна стратегия те искат да всеят страх, да предизвикат политически хаос и да разрушат свободния ред, в който живеем", отбелязва изданието.

Серията нападения в Париж ще промени Франция и Европа повече от всички други терористични актове досега, според журналист от списанието, пише БТА.

"Има такива, които сега ще призоват за разширено полицейско присъствие, ще поискат засилване на действията в Сирия, евентуално, използване на сухопътни войски срещу ислямистите", пише изданието и подчертава, че "демокрацията трябва с цялата си строгост да се бори срещу враговете, но да го прави внимателно, без да се отказва от своите принципи".

"Трябва да имаме предвид, че борбата с тероризма е дълъг процес и ще има много жертви включително и сред нас", предупреждава "Шпигел". "Европа и Франция трябва да действат постепенно. Трябва да продължим напред с изпълнението на мирния план за уреждане на конфликта в Сирия, за да може заедно с други страни - Русия, Иран, Саудитска Арабия - да изолираме групировката "Ислямска държава". Това предвижда подобряване на сътрудничеството между силите за сигурност в Европа, засилване на преследването на ислямистките мрежи", се допълва в публикацията.

"В момента наистина е необходимо да се постигне единство в Европа. Ислямистите не трябва да подценяват решителността на демократите. Те още не знаят, че ще претърпят поражение в борбата", пише в заключение списанието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2970 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ENZO

2015.12.18 | 23:22

2
Просто Меркел да отиде да се интегрира в ИД...
Ставрос

2015.11.18 | 17:31

1
Неее недейте така ,карайте я по старому. Минете по улиците с мълчаливо шествие ,поднесете цветя и се приберете доволни ,че сте отдали дължимото .

Добави коментар

Водещи новини