НАТО се опасява, че има риск от въздушен инцидент между Русия и международната коалиция

  • 20 октомври 2015 20:34

  • 2741
  • 4
НАТО се опасява, че има риск от въздушен инцидент между Русия и международната коалиция
© Getty Images/Guliver

НАТО предупреди, че има риск от въздушен инцидент в Сирия между Русия и международната коалиция, ръководена от САЩ, които действат поотделно и преследват различни цели. Това заяви днес в Лисабон заместник-генералният секретар на НАТО Александър Върбшоу, цитиран от БТА.

"Целите на руската въздушна операция над Сирия и тази на коалицията срещу "Ислямска държава" не са еднакви", което "увеличава риска от инцидент, който може да стане неконтролируем", посочи Върбшоу по време на форум с участието на НАТО за отбранителната промишленост.

"В близките седмици ние ще обсъдим дали трябва да бъдат предприети допълнителни стъпки или предпазни мерки за гарантиране на целостта на турските граници", уточни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2741 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.12.10 | 18:39

3
Руската армия е официално поканена с призив за помощ. Нато не са поканени затова да си обират железата и да се разкарват от там по най-бързия начин!
аз

2015.12.10 | 18:40

4
Не са поканени?! Тогава защо Асад не ги покани да напуснат?! Защо Путин не ги покани да напуснат?! Не били поканени?! Ти питал ли си сирийските кюрди какво мислят по въпроса?! Питал ли си опозицията на Асад какво мисли?! ЗАБЕЛЕЖИ, че САЩ и партньорите им НЕ нападат Асад! За разлика от руснаците - които НАПАДАТ ПРЕДИМНО умерената опозиция на Асад и НЕ нападат ИД (с редки изключения)! Малко по-често, отколкото нападат болници.
bate Dimo

2015.12.10 | 18:39

2
ogromnata koaliciia stresirana , a zraha e loh savetnik . ocakvat se mnogo laji i ne adekvatni deistviia ot strana na svetovniia red NATO.
Българин

2015.12.10 | 18:39

1
Където са биле НАТО и САЩ не се е случило нищо хубаво. Какво се очаква от агресори и окупатори.

Добави коментар

Водещи новини