Ген. Кирчо Киров: Русия няма интерес да си създава нов противник в лицето на НАТО

  • 07 октомври 2015 16:26

  • 2206
  • 5
Ген. Кирчо Киров: Русия няма интерес да си създава нов противник в лицето на НАТО
© Булфото

"Умерената опозиция“ в Сирия може да съотнесем към т.нар. „свободна сирийска армия". Но трябва да признаем, че в състава на свободната сирийска армия се бият и представители на групировки, които гравитират към "Ал Кайда".

От тук произтича и противоречивостта на характеристиките на всички тези умерени, по-умерени, по-малко умерени или радикални групировки на територията на Сирия. Това каза пред БНР бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

Според ген. Кирчо Киров е необходимо сериозно взаимодействие и координация между основните действащи лица в световната политика - САЩ, Русия, ЕС или държави от ЕС, за да се изясни обстановката. Именно защото всички изхождат от различни изходни позиции своеобразно своите интереси. Няма синхронизирана програма и виждания за това как трябва да се развива обстановката. Освен единното виждане, че в зародиш там на място трябва да се пресекат всички възможности, които пораждат т.нар. "бежански потоци", коментира бившият шеф на военното разузнаване.

Ген. Кирчо Киров заяви, че е оптимист относно налагането на демокрация по начина, по който това се разбира към днешна дата от всички действащи фактори на терена.

Според него между двете ведомства на Русия и Америка има някакъв контакт, защото дори да не обменят реална разузнавателна информация, те са принудени да взаимодействат от гледна точка на това да не се сблъскат и да не изникне конфликт между техни представители и самолети, които летят на територията на Сирия и Ирак.

Относно навлизането на самолети в турското въздушно пространство той коментира, че това според него е случайно. Аз не смятам, че Русия има някакъв интерес да си създава нов противник в лицето на НАТО, заяви ген. Кирчо Киров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2206 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.10.14 | 12:57

4
Кирчо признай си че има война между гадните еврей рептили(които, подкрепят нашите масони от правителството,но не и народа) и православието в лицето на РУСИЯ.
аз

2015.10.14 | 12:57

5
От всички православни държави Русия най-късно е приела православието! Православни държави са и Грузия, и Молдова! Че и Украйна - до голяма степен! Обясни ни - защо Путин се конфронтира с толкова много и толкова стари православни държави?!
9MM

2015.10.09 | 09:28

1
KIRTCHO OTKRADNA 5-6 MILIONA LEVA OT MESTORABOTATA SI,TI GO PITASH KOI E PRAVIAT MEZDU ZAPADA I IZTOKA.....???
ДО АЗ

2015.10.09 | 09:28

3
ТИ СИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕНОРМАЛНА ТВАР! А, ДА НЕ ЗАБРАВЯ И СМЪРДЯЩА ТОР, НАЙ-ВЕРОЯТНО С ФЕС.
В е л и к и я

2015.10.09 | 09:28

2
Обратното твърдение е много по вярно ....

Добави коментар

Водещи новини