Как опасните демографски трендове ще ни се отразят в бъдеще?

  • 29 август 2015 12:19

  • 2249
  • 2
Как опасните демографски трендове ще ни се отразят в бъдеще?
©

Поредният доклад, вещаещ негативен сценарий за България, е вече факт. Като цяло той не казва нищо ново, освен да излага стряскащи факти, повтарящи прогнозите на ООН за демографската структура в страната.

В своя доклад – “Смекчаване на икономическото въздействие на застаряването на населението” – авторите се опитват да дадат и възможни варианти за избягване на катастрофата, която грози страната ни. България е страната с третата най-висока средна възраст на населението в ЕС, след Германия и Италия.

Много важен момент, който трябва да отбележим, е бързата промяна на възрастовата пирамида на страната само за период от 25 години!

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2249 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
?

2015.12.22 | 14:27

2
Хората и парите са свързани понятия в съвременният свят. Хората се движат в посока към парите. Българските политици крадат и изнасят парите си в чужбина за да ги покрият. Защо се чудите че хората последват парите си.

2015.09.07 | 20:56

1
Промихте мозъците на хората с такива снимки като горната. Сега всеки търси ИДЕАЛНО изглеждащ партньор щото иска семейството му да изглежда като това от снимката. После нямало прираст. Като сте глупаци. Циганите от такива фотоси не хващат декиш - пердашат се на ред и се плодят. Скоро ще изчезнете комплексирани, малоумни българи.

Добави коментар

Водещи новини