Медии: Г-7 се обедини срещу Русия

  • 09 юни 2015 09:06

  • 1429
  • 4
Медии: Г-7 се обедини срещу Русия
© gettyimages

Страните от Г-7 заплашиха Русия с нови икономически санкции, ако тя засили военната подкрепа за сепаратистите в Източна Украйна, пише британският в. "Файненшъл таймс".

В момент, когато насилието в Източна Украйна отново се изостря, лидерите от Голямата седморка отправиха доста по-твърдо предупреждение към Москва, отколкото се очакваше, изтъква изданието и отбелязва, че Япония значително е втвърдила своята позиция и е подкрепила общ подход със своите партньори - САЩ, Канада, Германия, Франция, Италия и Великобритания. Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият вероятно предпочиташе срещата на върха на Г-7 да се съсредоточи върху големи въпроси като борбата с климатичните промени и разширяването на световната търговия, които той се надява, че ще определят неговото наследство. Тези теми обаче до голяма степен отново останаха в сянката на кризисната дипломация и лидерите от Голямата седморка трябваше да се занимават със заплахите, идващи от групировката "Ислямска държава" и сложния проблем с ролята на Русия в Украйна, коментира в. "Ню Йорк таймс".

Обама си тръгна от форума с обещания за намаляване на глобалните емисии на парникови газове и каза, че лидерите, с които се е срещнал, са били обединени в усилията за разширяване на свободната търговия. Но дневният ред беше доминиран от свързани със сигурността въпроси, отбелязва изданието. Американският президент използва форума на Г-7, за да отправи най-острите си критики досега срещу руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, изтъква британският в. "Гардиън".

Обама обвини Путин, че застрашава руската икономика с обречените на неуспех опити да възроди съветската империя, посочва британският в. "Дейли телеграф". Форумът в Германия беше втората среща на върха на водещите индустриални държави, която премина без Русия, след като участието й беше замразено заради анексията на Крим миналата година, отбелязва изданието.

Лидерите от Г-7 обявиха, че до края на годината би трябвало да бъде договорена противоречива търговска сделка между Европа и Америка, и очертаха поредица от инициативи, насочени към засилване на икономическия растеж, борба с климатичните промени и обуздаване на руските амбиции в Украйна, обобщава британският в. "Индипендънт" завършилата вчера двудневна среща на Голямата седморка.

Последвайте канала на

БТА
1429 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ctalin

2015.06.23 | 04:36

4
Obama da ci gleda Amerika
Mother Russia

2015.06.23 | 04:36

3
Тия тъпанари японците ги бомбардираха с атомни бомби преди 70 години мишкарите от САЩ. Сега стават първи приятели. Нищо и за тях ще се намерят ракети.

2015.06.22 | 12:04

2
Много са ми смешни тези на снимката, а иначе излъчват неискреност, преди всичко.

2015.06.17 | 11:34

1
На капитала му трябва враг.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини