Полярните мечки вече са сред застрашените видове

  • 11 ноември 2014 19:34

  • 2198
  • 1
Полярните мечки вече са сред застрашените видове
©

Полярните мечки, както и някои разновидности газели, китове и акули бяха прибавени към списъка на защитените мигриращи видове диви животни, предаде AFP.

Решението беше взето на конференция на представители на 120-те страни, подписали Бонската конвенция, в столицата на Еквадор Кито, която приключи в неделя, пише inews.bg.

След шест дни интензивни преговори 31 нови видове бяха включени в списъка, в който не можа да влезе африканският лъв, поради липса на достатъчна информация от страните в региона. Между защитените животни вече фигурират полярната мечка с приблизителна популация между 20 000 и 25 000 екземпляра, чиято територия се стеснява в резултат на топенето на арктическите ледове, както и някои видове африкански газели, или голямата дропла, птица, обитаваща територии в Европа и Китай.

Съдбата на мигриращите птици, застрашени от замърсяването на водите на океаните с пластмасови отпадъци, климатичните промени или бракониерството, беше в центъра на обсъжданите проблеми.

Според Бонската конвенция за опазване на мигриращите видове животни, принадлежащи към дивата фауна, влязла в сила през 1983, държавите са защитници на мигриращите видове диви животни, които живеят в или преминават през техните граници на национална юрисдикция.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.12 | 10:35

1
Отдавна алармираха,че белите мечки умират от глад.

Добави коментар

Водещи новини