Западни медии за Украйна: Вот на фона на война

  • 26 август 2014 10:57

  • 1823
  • 1
Западни медии за Украйна: Вот на фона на война
©

Прозападният украински президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември свика предсрочни парламентарни избори през октомври на фона на изострящото се противопоставяне между Украйна и Русия заради стратегическото външнополитическо решение на Киев за интеграция с Европейския съюз и все още бушуващите сражения между украинската армия и сепаратистите, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Пълната смяна на властта беше едно от основните искания на протестиращите, които свалиха проруския президент Виктор Янукович през февруари. Но след съобщенията за нови танкови нахлувания от Русия в размирната източна част на Украйна и продължаващите боеве с проруските сепаратисти в района е съмнително дали Киев ще успее да произведе избори в конфликтната зона, давайки представителство на гражданите, които живеят там, в новия парламент, изтъква изданието.

Порошенко не представи ясен план как ще бъде проведено гласуването в областите на Източна Украйна, които към края на октомври все още може да са под контрола на бунтовниците, но защити решението си, определяйки го като ключов елемент от своя мирен план, който ще "установи политически диалог" с избирателите в отцепническите източни райони.

Съобщението за предсрочните избори беше направено броени часове след като генералният секретар на НАТО Андерс Фог РасмусенАндерс Фог Расмусен Андер Фог Расмусен - датски политик, генерален секретар на НАТО. Роден на 26 януари 1953 г. във предупреди, че Русия може да използва незаконно пресичащи украинската граница хуманитарни конвои, за да отклони вниманието на Запада от струпването на редовни руски войски в Украйна, отбелязва "Файненшъл таймс".

Киев обвини Москва, че се опитва да промени положението в Източна Украйна преди днешната среща между Порошенко и Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, като изпраща колона от руски бронирани машини, прикрити като местни сепаратисти, посочва британският в. "Гардиън". Русия отрече подобни действия, но все пак външният министър Сергей Лавров каза, че Москва планира да изпрати нов хуманитарен конвой в Украйна със или без съгласието на Киев. Путин и Порошенко ще се срещнат в Минск, но има малки надежди диалогът да доведе до значително подобрение на ситуацията, изтъква изданието.

Обвиненията на Киев, че Москва е изпратила бронирана колона през границата още повече намаляват шансовете за дипломатическо уреждане на конфликта, отбелязва в. "Ню Йорк таймс". Изданието обръща внимание на публичното унижаване на украински военнопленници и хора, обвинени в шпионаж в полза на Киев, от страна на сепаратистите в Източна Украйна. Американският всекидневник описва случай, разиграл се вчера в Донецк, където жена, представена като агент на Киев, беше заставена да стои на тротоара на оживена улица, държейки табела, на която пишеше "Тя убива нашите деца". Минувачи заплюваха жената, увита в украинското знаме, удряха й шамари и я замеряха с домати. Проруски боец каза, че тъй като тя е шпионка, всичко, което й се случи, ще бъде напълно заслужено, посочва вестникът. Тази сцена се разигра ден след като бунтовниците изкараха украински военнопленници в центъра на Донецк и публично ги прекараха по местен площад, след което демонстративно измиха паважа след тях.

Сплашванията и провокациите изглежда имаха за цел да убедят украинското правителство на Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град да приеме споразумение, което може да попречи на по-сериозна руска намеса - нещо, на което сепаратистите силно разчитат, като се имат предвид намаляващите им шансове за военен успех, коментира "Ню Йорк таймс".

Последвайте канала на

БТА
1823 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
САЩ И ЕС ПРЕСТЪПНИЦИ

2014.09.14 | 20:38

1
САЩ И ЕВРОПЕИСКИЯ СЪЮЗ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАТЪВАТ В КАШАТА КОЯТО СЪЗДАДОХА - И ИЗБИВАТ ЖЕНИ И ДЕЦА !!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини