Намеса на извънземни сред версиите за изчезналия самолет

  • 10 март 2014 21:37

  • 7424
  • 7
Намеса на извънземни сред версиите за изчезналия самолет
© Getty Images/Guliver

От терористична атака, през тайнствено отвличане, дори намеса на извънземни. Десетки са версиите за изчезването на самолета на малайзийските авиолинии. Специалисти не са единодушни в мненията си, освен в едно - трудно може да се говори за мистерия, вероятно има напълно логична причина за изчезването на „Боинг"-а.

Според капитан Симеонов, който е пилот и инструктор с 30 години опит в авиацията, изчезването на самолет трябва да има логично обяснение.

„Всеки търси мистерия, но за мен като пилот за всяко нещо, което се случва във въздуха, в самолет, си има някаква причина. Аз изключвам всякакви варианти да са го отвлекли извънземните. Не смея да си помисля, какво се е случило с тези хора", заявява капитан Тодор Симеонов за Нова телевизия.

Така нареченият имърджънси локейтър - предавателна станция, която изпраща сигнали, също не е засечена.

„Не е имало такъв сигнал, загубена е радиовръзката, самолетът изчезва от радарите и това е. Единствено случаите на мистериозно изчезвания на кораби и самолети в Бермудския триъгълник ми идва. В моя съзнателен живот аз нямам спомен за такова нещо", разказва капитан Владимир Димитров.

Той е с 30-годишен опит. Летял е за виетнамските авиолинии.

„Абсолютна мистерия. Вече колко време не могат да бъдат намерени останки. Не виждам някакво разумно обяснение. „Малейша еърлайнс" е с много добра репутация, както авиокомпанията, така и самолетът Боин 777. За тези 20 години с трипъл 7 има само 3 катастрофи и 3 жертви. Като на практика даже не са и катастрофи", обяснява капитан Димитров.

Един от възможните сценарии за инцидента е взрив на борда, а това да е довело до разкъсването му на хиляди парченца, каквато е и една от хипотезите на разследващите.

„Трябвало е да има много бомби, разположени навсякъде. Самолетът се разхерметизира внезапно и една част от него може да се откъсне, но другата ще остане цяла! Това с една бомба не може да бъде постигнато", смята капитан Димитров.

Друг вариант за голямо разкъсване е изключен, твърди специалистът. Изключват се и лоши метеорологични условия или силна турбуленция, тъй като времето е било спокойно.

Идеята за отвличане се оказва възможна, ако приборите за височина, локация и скорост бъдат изключени умишлено. Вариантът за разбиване на самолета във водата е малко вероятен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7424 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
boeng 737

2014.04.20 | 12:30

7
Без намесата на пилота неможе да се случи подобно нещо,психар с личен симулатор на Б777 и на около 53г-след него потоп-ако някои е близо да тази матеря ще разбере хипотезата ми
baihui

2014.04.20 | 12:30

6
Самолета си е цял-целеничък и си лежи спокойно на морското дъно.

2014.04.20 | 12:29

5
Прочетете за скаларното оръжие. Може би са го използвали за този самолет.Това оръжие е толкова мощно , че направо изпарява поразения обект.Между другото то неведнъж е използвано.
Wenger

2014.04.20 | 12:29

4
Е хубаво де,ама как е останал телефона...?Не се връзва тази версия.При тези технологии и предаватели,и възможността да наблюдаваш какво става по земята от космоса,и още да няма и следа от самолета...си е доста странно.На всичкото отгоре има и включен телефон,и пак нищо.
ufo

2014.04.20 | 12:29

3
Do dnes telefona na edin ot pasajerite dava6e svobodno,no pak ne go zasqkoha... Istinata e naistina nqkade tam....
Фокс Мълдър:

2014.04.20 | 12:29

2
Истината е някъде там!
Психоаналитик

2014.04.20 | 12:29

1
Вътре е имало човек, който е било много важно да умре, и са го направили чисто и недоказуемо, или пък просто са ползвали някакво секретно оръжие.. Извънземните едва ли обичат да си играят на терористи, да отвличат разни работи и после откуп да искат..

Добави коментар

Водещи новини