ЕС и Русия готови да дадат пари за Украйна

  • 16 декември 2013 10:49

  • 1540
  • 0
ЕС и Русия готови да дадат пари за Украйна
©

Европейският съюз не изключва вероятността да отпусне на Украйна финансови компенсации за асоциирането й към съюза. Това каза днес върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г., пристигайки на срещата на външните министри от съюза в Брюксел, предаде ИТАР-ТАСС.

В същото време Кремъл не изключва, че в най-скоро време може да бъде взето решение за предоставяне на кредит на Украйна, заяви днес пред журналисти Андрей Белоусов, помощник на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Белоусов подчерта, че ситуацията в Украйна е такава, че без предоставяне на кредит страната "просто няма да може да поддържа икономическа стабилност". Не изключвам, че ако бъде поискан кредит, той ще бъде предоставен, отбеляза Белоусов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Утре украинският президент Виктор Янукович пристига в Москва за преговори. Бившата съветска република, която разчита основно на енергийни доставки от Русия, плаща значително по-високи цени от западноевропейските  държави, отбелязва ДПА.
 

Последвайте канала на

БТА
1540 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини