Животът на Земята все пак е дошъл от Космоса

  • 08 ноември 2013 21:07

  • 3835
  • 3
Животът на Земята все пак е дошъл от Космоса
©

С експеримент, проведен на борда на научния космически апарат "Бион-М", руските учени доказаха хипотезата за панспермията – привнасянето на живот от космоса на Земята, пише "Списание Осем", позовавайки се на pravda.ru

Метеоритите могат да донесат от космоса спори на микроорганизми, които са в състояние да останат живи след навлизането в плътните слоеве на атмосферата. Това съобщи научният ръководител на експеримента "Бион-М" Владимир Сичов на Международна научна конференция в Руската академия на науките, посветена на 50-годишнината от основаването на Института за медико-биологически проблеми.

Космическият апарат "Бион-М" бе изстрелян през пролетта на тази година и остана на орбита 30 денонощия. В специалното оборудване върху външната повърхност на космическия апарат бяха разположени различни микроорганизми. Навлизайки в атмосферата, апаратът се е нагрял до няколко хиляди градуса. От всички микроорганизми, данни за оцеляване са получени само за спорообразуващи бактерии. По думите на учените е оживял само един термофилен щам. Този експеримент може да се смята за доказателство на хипотезата за панспермията.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3835 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
gsz

2014.09.17 | 11:01

3
Това доказва, че възможно, не че така е станало!
eho

2013.11.15 | 22:23

2
разбира се ,че животът е дощъл от космоса,маите и древните египтяни също са знаели това..............

2013.11.11 | 13:33

1
dazhe i chovecite sa sa se obrazuvali ot poumnyavaneto na maymunite po dumite na Charls darvin

Добави коментар

Водещи новини