Барак Обама: САЩ и Русия да съкратят ядрените си арсенали с 1/3 (обновена)

  • 19 юни 2013 09:13

  • 1648
  • 1
Барак Обама: САЩ и Русия да съкратят ядрените си арсенали с 1/3 (обновена)
© gettyimages

САЩ и Русия да съкратят ядрените си арсенали с една трета, предложи американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, предаде Би Би Си.

Държавният глава пристигна на посещение в Берлин за пръв път в качеството си на стопанин на Белия дом. Той ще произнесе реч от Брандебургската врата и ще бъде първият президент, който направи това от 1963 г, когато Джон Кенеди произнесе историческите си думи: Аз съм берлинчанин. Като точки от словото на Обама са посочени още следните точки – съкращаване на ядрените бойни глави, призив за борба с климатичните промени, прекратяване на конфликтите по света и укрепване на демокрацията. Обама предложи също и създаване на международен орган за контрол върху ядрените оръжие и свикване на среща на ядрените сили до 2017 г. Това трябва да го направим в името на мира и демокрацията, допълни той. Мирът и справедливостта изисква по-голяма отговорност, ние не можем да игнорираме това, заяви Обама. Той посочи необходимостта от инвестиции в селскостопанското производство и в обучение на фермери. Заплахата за мира идва от нашите страхове, каза още Обама. Ние ще затворим Гуантанамо. Работа с Германия ще ни помогне да се борим с тероризма. Обама завърши с думите ville danke (много благодаря на немски)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която  проведе среща с Обама  и настоя САЩ да осигурят по-голяма прозрачност върху проследяването на телефоните разговори и интернет.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1648 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
месаря

2013.06.20 | 09:10

1
Барай ШПЕКА.

Добави коментар

Водещи новини