Далай лама призова Европа да запази единството си и да не се кара за пари

  • 12 юли 2015 19:33

  • 2073
  • 1
Далай лама призова Европа да запази единството си и да не се кара за пари
©

Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския призова Европа да остане обединена пред лицето на една криза за пари. Тибетският духовен водач говори пред десетки хиляди хора в началото на 3-дневното си посещение в Германия днес, предаде ДПА.

Европейският съюз може да служи за модел на другите континенти и затова не трябва да забравя единството си заради пари, каза той. ЕС сложи край на дългия конфликт между Франция и Германия и доведе до надеждно сътрудничество на континента. Конфликтите могат да бъдат решавани само по пътя на диалог. За тази цел е необходимо осъзнаване, че всички 7 млрд. хора на планетата са равни, подчерта Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския.

Духовният водач на тибетския будизъм говори пред голямо множество, събрало се на открито в спа-курорта Курпарк край Висбаден, столицата на провинция Хесен. Официалната цел на визитата е отбелязване на 80-годишнината на нобеловия лауреат, която според западния календар е настъпила на 6 юли. Знае се, че Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския от дълги години е близък приятел с бившия премиер на Хесен Роланд Кох.

Последвайте канала на

БТА
2073 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2015.07.13 | 10:51

1
Холивудски палячо.

Добави коментар

Водещи новини