Бивши и настоящи политически лидери прекараха Коледа в болница

  • 26 декември 2012 06:57

  • 1869
  • 1
Бивши и настоящи политически лидери прекараха Коледа в болница
©

Бивши и настоящи политически лидери прекараха Коледа в болница, обобщават световните агенции.

Бившият американски президент, 88-годишният Джордж Буш е изкарал Рождество Христово в болницата в Хюстън, където беше приет на 23 ноември с бронхит. При него на празника са били съпругата му Барбара, синът му Нийл и внукът му Пиърс. Бившият южноафрикански президент, 94-годишният Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския днес е бил посетен в болницата в Претория от съпругата си Граса Машел и от семейството си, както и от настоящия президент Джейкъб Зума, който твърди, че Мандела вече е много по-добре. Мандела беше приет за лечение на 8 декември заради белодробна инфекция, а на 15 декември беше опериран от камъни в жлъчката. Бившата британска премиерка, 87-годишната Маргарет Тачър също остана в болница за Коледа. Тя постъпи в неназована клиника миналия четвъртък за малка операция на образувание в пикочния мехур. Според антуража й Тачър е добре и няма промяна в състоянието й.

Настоящият президент на Венцуела Уго Чавес остава в болница в Хавана, където беше опериран преди две седмици за рецидив на раково заболяване. Венецуелският вицепрезидент Николас Мадуро изненада на Коледа сънародниците си с новината, че е говорил с Чавес по телефона за 20 минути и че президентът е на крак, движи се и прави упражнения след операцията. Много венецуелци обаче продължават да се съмняват относно здравето на лидера си, защото вицепрезидентът не беше много обстоятелствен в съобщенията за състоянието на президента. По-рано този месец беше съобщено, че Чавес е получил усложнения след операцията, продължила 6 часа на 11 декември. Беше пояснено, че той е получил вътрешен кръвоизлив и е имал инфекция на дихателните пътища.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1869 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Патоанатом

2012.12.26 | 10:56

1
Искрено се надявам скоро да докарат при мен, в патоанатомията, Краля Слънце - Борисов. Ще му направя най - перфектната аутопсия!

Добави коментар

Водещи новини