Избори в Ангола

  • 31 август 2012 10:37

  • 968
  • 0
Избори в Ангола
©

За трети път за последните 37 години в Ангола се провеждат избори, които се очаква да върнат на власт дългогодишния президент Жозе Едуардо душ Сантуш, предаде АФП.

В 07.00 часа местно време бяха открити избирателните секции в над 10 000 училища и колежа в южната африканска държава. Анголците гласуват за членове на парламента. Лидерът на победилата партия на парламентарните избори ще стане президент.

Очаква се Народното движение за освобождение на Ангола, което е на власт от провъзгласяването на независимостта от Португалия през 1975 година, да удържи убедителна победа. Това означава, че душ Сантуш ще получи още един петгодишен президентски мандат. Той е управлявал Ангола в продължение на 33 години. През това време държавният глава успя да централизира властта в президентството, да доминира на анголската политическа сцена и да има силна роля в бизнеса с добив на петрол в страната.

Семейството на душ Сантуш е успяло да изгради международна бизнес империя, но също така е наляло милиарди долари за възстановяването на Ангола след борбата за независимост и гражданската война.

Последвайте канала на

Десислава Станева
968 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини